Hopp til hovedinnhold

Kobler kreative miljøer sammen

I dag åpnet H.K.H. Kronprins Haakon Kubatoren i Haugesund. Målet er nye ideer og nye arbeidsplasser.

12.01.2017

Haugesund kommune har lenge jobbet med å få på plass et kreativt miljø i byen. I dag åpnet Kronprinsen Kubatoren - et miljø for både gründervirksomhet, kunst og kreativitet. Her er det muligheter i flere bygg og etasjer. Sammen med mange gode krefter har Haugesund kommune de siste månedene jobbet hardt for å få Kubatoren opp å gå. Nå håper de ikke bare på flere virksomheter og flere arbeidsplasser, men også på et mer levende sentrum.

Kreativ toppetasje

Ikke bare Kronprinsen, men også gründere fra hele Haugalandet var invitert til Kubatoren. Første stopp på dagens omvisning var Makerspace – et prototypverksted. Hit kan gründerne komme med ideene sine for å lage prototyper. I lokalet er det tilgang på alt fra 3D printer til laserskjærer. Etter dette gikk turen opp på Gründerloftet.

Gründerloftet finner man i toppen av det gamle høvleriet. 23 skrivepulter er allerede på plass. Både disse og møterommene kan leies etter behov. Dette gjør at man som gründer kan bli en del av et arbeidsmiljø i hverdagen, knytte viktige kontakter og hjelpe hverandre frem. I tillegg arrangeres det kurs og samlinger som retter seg mot gründere. I sin åpningstale la Kronprinsen vekt på kraften i å møtes: Det er da de spennende tingene skjer. Mange som tidligere har jobbet innenfor offshoreindustrien har mistet jobbene sine og det er utfordrende tider på Vestlandet. Samtidig ser man en stor økning i antall gründere som trenger fasiliteter som dette.

Kronprinsen fikk møte flere gründere som allerede benytter seg av Kubator. Noen driver med utvikling av apper, noen med nye måter for næringseiendommer å tenke interiørløsninger på. En av gründerne jobbet også med en digital plattform for kortere arbeidsoppdrag for ingeniører og arbeidsgivere som trenger spisskompetanse de ikke har på huset.

Slakteri med kulturelt innhold

Nesten vegg i vegg med Høvleriet ligger Slakterhuset som nå er blitt kulturhus. Dette ble andre stopp for Kronprins Haakon i Haugesund i dag. Huset er blitt en møteplass for lag og organisasjoner, med blant annet møterom, øvingsrom for band og café.

Kommunen har også lagt store deler av introduksjonsprogrammet for innvandrere hit. Kronprinsen fikk et innblikk i programmet av Ingjerd Vikse som leder flyktningteamet i kommunen. Deretter var det duket for lunsj i byggets Café – "Hos Carlos". Der ble Kronprinsen tatt imot av Carlos Abdo Monclair som opprinnelig kommer fra Aleppo i Syria. Han driver cafeen og har bodd i Haugesund siden 2003.

Under lunsjen som fulgte fikk Kronprinsen også snakke med Manoochehr Salamat som tidligere har vært gjennom programmet, men som nå er i gang med videregående.

 

 

 

 

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook