Hopp til hovedinnhold

Brukte klær gir utdanning

Brukte klær sparer miljøet og skaffer utdanning til ungdom i andre land. Sånn er det hvertfall med Normisjons nye bruktbutikk, som ble åpnet av Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen i dag.

09.03.2017

I dag foretok Kronprinsessen den offisielle åpningen av Galleri Normisjon KLÆR i Pilestredet 41 i Oslo - den niende Normisjon-butikken i Norge. Målgruppen er unge som vil finne frem til skatter i rekkene av gamle plagg eller som vil gjøre en frivillig innsats i butikken.

Klær, kaffe og frivillig innsats

På plass var om lag 20 frivillige ungdommer og studenter. Det er disse som skal drive den 100 kvadratmeter store butikken full av klær, sko og tilbehør til både kvinner, menn og barn.

Overskuddet av salget går til prosjekter som gir utdanning til barn og unge i Bangladesh og India. Fra før har Normisjon en rekke butikker i Sør-Norge som også selger møbler og andre gjenstander. Dette er deres første butikk som utelukkende selger klær og tilbehør.

Kronprinsessen åpnet Normisjons nye bruktbutikk. Overskuddet går til utdanning for unge i Bangladesh og India. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix.

Under åpningen la Normisjons generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland vekt på at deres butikker også skal ha et sosialt aspekt. I alle butikkene finner du nemlig en kaffekrok der man også kan få en kopp kaffe og hyggelige personer å snakke med.

- Denne butikken skal både bringe godhet og rettferdighet, sa hun, før Kronprinsesse Mette-Marit fikk en omvisning i lokalet. Der fant Kronprinsessen en blomstrete kjole hun likte og som ble med hjem til Skaugum.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook