Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen på militærøvelse

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har i to dager deltatt på Øvelse Joint Viking. Dette er en nasjonal øvelse hvor hovedmålene er å øve på krisehåndtering og forsvar av Norge.

10.03.2017

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Øvelsen har til hensikt å øke Forsvarets evne til styrkeoppbygging og forflytning over lengre avstander. Det øves også på å bedre informasjonsflyten mellom de ulike avdelingene, nivåene og forsvarsgrenene.​

Kronprinsen ble ledsaget av forsvarsjefen, admiral Haakon Bruun-Hanssen, og sammen fikk de møte en rekke av soldatene som deltok på øvelsen.

Øver i Finnmark

Joint Viking foregår 6. – 15. mars i et område som strekker seg fra Alta til Lakselv, og i første rekke langs kysten. Krevende topografi, tøft klima og store avstander god trening. ​Det er viktig å trene i naturlige og utfordrende omgivelser, og innenfor en ramme der samtlige forsvarsgrener deltar.

Det er også viktig at Forsvaret blir kjent med alle områder hvor folk bor og jobber i landet vårt. Joint Viking finner sted hvert andre år, og også vært avholdt i Hordaland, Troms, og Trøndelag. Også i 2015 gikk øvelsen i Finnmark.


Kronprins Haakon besøker militærøvelsen Joint Viking. Foto: Christina Gjertsen, Forsvaret.

 

Alliert deltakelse

Totalt deltar 8 000 soldater på øvelsen. Allierte tropper også med. Det er av stor betydning at Forsvaret får trent sammen med allierte samarbeidspartnere, derfor er omlag 700 soldater fra USA og Storbritannia med. De britiske og amerikanske deltakerne har trent i Norge i forkant av øvelsen, for å forberede seg på forholdene og tilpasse seg klimaet i nord. 

 

Kilde: Forsvaret.no

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook