Hopp til hovedinnhold

Overlegne seiere i Kollen-tåka

Kongefamilien jublet fra tribunen da Marit Bjørgen vant tremila i Holmenkollen med over to minutter. I Kong Haralds ungdomsstafett imponerte Buskeruds førstelag med en seiersmargin på over halvannet minutt.

12.03.2017

Over 100 unge langrennsløpere fra hele landet deltok på mix-stafetten i Kongens navn. Det var fire etapper på 3,5 kilometer hver – i klassisk stil og tykk tåke.

Emma Kirkeberg Mørk, Anders Larsen Høiås, Helene Marie Fossesholm og Martin Kirkeberg Mørk sikret en soleklar seier til Buskerud. På Kongetribunen stod Kong Harald, Kronprins Haakon og Prinsesse Astrid, fru Ferner klare til å gratulere vinnerne.

Kongen gratulerer Buskeruds førstelag med seieren i Kong Haralds ungdomsstafett. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

 

Andreplassen gikk til Oslos førstelag, mens Buskeruds andrelag gjorde seierspallen komplett.

Kongen fikk skirenn og pølsefest i gave

Skirennet er idrettens 80-årsgave til Kong Harald. I går ble Kongen feiret med pølsefest i Skimuseet i Holmenkollen sammen med familie og unge langrennsløpere som skulle konkurrere i stafetten i dag. På talelisten sto to av løperne som skulle i ilden - Lars Young Vik fra Vestre Akers Skiklubb i Oslo og Frida Haugskott fra Buvik Idrettslag i Sør-Trøndelag.

– Det er selvfølgelig ikke tilfeldig at norsk idrett har gitt Kongen en ungdomsstafett i 80-årsgave. Kongen er både ungdommelig og veldig opptatt og glad i idrett. Og samtidig er Kongen veldig glad i en rettelig pølsefest, akkurat som oss ungdommer, sa langrennsløper Frida Haugskott til smil og latter fra 80-årsjubilanten og de andre til stede.

Maktdemonstrasjon

Dronningen ankom langrennstadion til kvinnenes tremil og fulgte Marit Bjørgens suverene løp sammen med Kongen, Kronprinsen og Prinsesse Astrid.

Bjørgen gikk alene nesten hele løpet og vant til slutt med over to minutter på finnene Krista Pärmäkoski og Kerttu Niskanen. Heidi Weng fra Norge ble nummer fire.

Tradisjonsrikt hopprenn

Tåka lå tykk over Holmenkollbakken i morgentimene, men kvinnenes hopprenn ble gjennomført uten problemer. Maren Lundby sikret norsk tredjeplass etter hopp på henholdsvis 129 og 124,5 meter. De japanske kvinnene Yuki Ito og Sara Takanashi kom på første- og andreplass i storbakken i Holmenkollen.

Kongeparet og Kronprinsfamilien var på plass på Kongetribunen under mennenes hopprenn på ettermiddagen. Tåka hadde lettet, og suverene Stefan Kraft fra Østerrike vant og økte sammenlagt ledelsen i Raw Air. Best av de norske ble Andreas Stjernen på en femteplass.

Kronprinsparet følger verdenscuprennet i hopp for herrer i Holmenkollen. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook