Hopp til hovedinnhold

I audiens på Slottet

Torsdag tok Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen i mot representanter for syv av organisasjonene han er beskytter for i audiens. De ga ham en orientering om sitt arbeid og planene framover.

17.03.2017

Ordningen med beskytterskap fungerer som en anerkjennelse av organisasjoner og arrangementer innenfor viktige områder i samfunnslivet. Normalt blir det innvilget beskyttarskap for en periode på fem år. Kronprins Haakon er beskytter for 14 organisasjoner. 

 

Dette er de syv som kom i audiens denne gangen:

 • Bjørnsonfestivalen
  Bjørnsonfestivalens hovedmål er å fremme interessen for litteratur og skrivekunst. Bjørnsons store samfunnsengasjement og stadige kamp for ytringsfrihet og andre menneskerettigheter er et viktig fundament for festivalen.

 • Nordnorsk Opera og Symfoniorkester
  Siden opprettelsen i 2009 har Nordnorsk Opera og Symfoniorkester blitt en av Nord-Norges største og mest aktive kulturinstitusjoner, med mellom 140 og 150 forestillinger i året. Orkesteret spiller fast i byer Bodø og Tromsø, men har hele Nord-Norge og nordområdene som hjemmebane

 • Nordlysfestivalen
  Nordlysfestivalen har utviklet seg fra en liten klassisk musikkfestival til en stor ti-dagers musikkfest som presenterer en stor bredde av musikalske uttrykk.

  Nordlysfestivalen i audiens hos Kronprins Haakon. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff.

 • Norges Astma- og Allergiforbund
  NAAF jobber for å bremse den økende utviklingen av astma, allergi og overfølsomhetssykdommer, og for at de som har sykdommene skal kunne leve best mulig med dem.

 • Norges Musikkorps Forbund
  NMF jobber for det enkelte korps innen fagområdene musikk, økonomi, kommunikasjon, IT og administrasjon.

 • Stavanger symfoniorkester
  Stavanger Symfoniorkester har blitt et av Skandinavias mest fremgangsrike orkestre, med betydelig kunstnerisk utvikling og stor publikumsøkning.

 • Stiftelsen Norsk Luftambulanse
  Dette er en av Norges største ideelle organisasjoner, og har så mål å redde liv og helse gjennom å styrke luftambulansetjenesten i hele Norge.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook