Hopp til hovedinnhold

Åpnet ungdomslokale i Songdalen

Hans Majestet Kongen foretok den offisielle åpningen av det nye klubblokalet for ungdom i Nodeland i Songdalen kommune i dag. Bygdas ungdom får nærmere 240 kvadratmeter å boltre seg på.

24.04.2017

Kongen kom forsinket til bygda i dag. Uventet stort snøfall ga forsinkelser i flytrafikken ut fra Gardermoen. Men vel framme i Sogndal, skinte solen fra blå himmel.

Porsmyr Bygdetun

Kong Harald startet besøket i Songdalen på Porsmyr Bygdetun der han ble tatt i mot av ordfører Johnny Greibesland og blomsterbarna Rina-Liora Niyo og Sander Haakon Haugen Hansen. Begge er elever i fjerde klasse ved to av kommunens skoler. 

Etter besøket på bygdetunet fortsatte Kongen til Haugenparken i Nodeland der det var kulturelle innslag med barn og unge. Julie Tyrkel fortale Kongen om det å være ny i Norge.

Vetle Åsen Theland fra ungdomsrådet ønsket Kongen velkommen til Noden kulturhus der den nye ungdomsklubben ligger.


Kong Harald besøker Songdalen. Foto: Reidar Kollstad, Fædrelandsvennen

- Vi har fått mange forslag til aktiviteter under en workshop med elevrådsrepresentanter fra ungdomstrinnet, fortalte kulturkonsulent Ane Seljeseth til lokalavisen Søgne og Songdalen Budstikke. I vinterferien sto modellen av lokalet på biblioteket. Her kunne alle som ville komme med sine forslag. - Ungdomsrådet har bestemt prosessen. Ungdommen skal være med å påvirke hvordan det skal være. De styrer så mye som mulig, la hun til.

Klubblokalene Kongen åpnet har flere rom, og inneholder både kiosk, spill- og filmrom, foto/medierom og møterom.

Mangfold i bruken

Det blir fullt av aktiviteter i huset. Her er det rom for både Kulturskole, Frivilligsentral, Røde Kors og Bygdekvinnelaget.
- Vi er mange generasjoner inne her. Vi snakker sammen med andre aktører hvordan huset skal fungere. Sambrukstanken har så vidt begynt. Dette skal være et hus for bygda, sier Seljeseth.

- Dette er noe vi har gledet oss til lenge. Et sted å ha de fleste aktivitetene på en og samme gang, sier ungdomsleder Dejan Vasic i Songdalen kommune.

 
Fra besøket i Songdalen reiste Kong Harald videre til Vennesla kommune. 

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook