Ferie for alle i Haraldvigen
Hans Majestet Kong Harald var til stede ved markeringen av 50-årsjubileet til Røde Kors' leirskole og feriesenter Haraldvigen i skjærgården utenfor Kristiansand i ettermiddag.
Stedet er oppkalt etter Kongen selv, og er et resultat av en innsamlingsaksjon i forbindelse med 30-årsdagen til daværende Kronprins Harald i 1967.
Under besøket fikk Kongen møte barn og unge som var fullt opptatt med å lære om sjølivet og ferdsel på sjøen. Her kan man lære å seile, sette garn og fange strandkrabber, og Kongen bidro med enkelte tips på spørsmål fra de unge.
Leirskole
Haraldvigen er ett av tre feriesteder som drives av Røde Kors. Alle Røde Kors-sentrene har som formål å tilby ferie, fritidsopphold, avlastning, leirskole og feriekoloni til mennesker som trenger tilrettelagte opphold. Her kan deltakerne oppleve fisketur på sjøen, bading, lære å seile og sette garn, og fange det som lever i fjæra.
50 år
I 1967 fremmet daværende formann i Ungdommens Røde Kors, Hans Høegh jr, drømmen om å lage en leirskole for grunnskolen som kunne integrere friske og funksjonshemmede barn og unge i et naturlig fellesskap. Det var salg av tegninger fra norske skolebarn som finansierte Haraldvigen. Pengene som kom inn, ble gitt til daværende Kronprins Harald til hans 30-årsdag, som ga pengegaven videre til Røde Kors for å bygge leirskolen. 28. august 1967 sto leirskolen klar til å ta i mot de første barna.
Røde Kors jobber ut fra at alle barn skal ha like muligheter til å oppleve mestring og utvikle seg, uansett hvor de bor, hvor de kommer fra eller hvilke familier de vokser opp i.
"Ferie for alle" er et ferietilbud til barnefamilier med svak økonomi. Røde Kors ønsker å bidra til at foreldre og barn kan skape gode opplevelser sammen, og ferieopphold kan være en god arena nettopp for dette. Derfor arrangerer Røde Kors hovedsakelig familieopphold på Haraldvigen.
Beredskapsbåt
Kongen ble bragt til Haraldvigen i den nye beredskapsbåten til Lillesand Røde Kors.
Foto: Røde kors.
Båten inngår som en ressurs i beredskap- og vannredningsarbeid på Sørlandet, med base i Lillesand.
Aktuelle saker

Åpnet årets Likestillingskonferanse
– Vi hadde kommer så langt. Vi har ikke råd til å miste alle disse fremskrittene, sa H.K.H. Kronprins Haakon da han satte fokus på pandemiens innvirkning på likestillingsarbeidet verden over.

– Det er mye gull å hente
Nærmere 120 000 unge under 30 år står utenfor arbeid og skole. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten talte til kommunesektoren om hvordan ungdom kan føle tilhørighet til det samfunnet de er en del av.