Hopp til hovedinnhold

Barnefilmfestivalen fyller 20 år

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen åpnet i dag Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival. Sammen med en kinosal full av barn fikk hun se åpningsfilmen, Richard Storken.

25.04.2017

Kinopublikummet i Kristiansand kan glede seg til hele 5 dager med barnefilm. Festivalen har i år 20-årsjubileum. Over 100 filmer mer enn 20 forskjellige land skal vises mellom 25. og 30. april.

Stor reise for liten spurv

Barnefilmfestivalen har gjennom 20 år vist filmer fra store deler av verden. I dag sier de seg ekstra stolte over at årets åpningsfilm er norsk. Det er animasjonsfilmen Richard Storken, der flere kjente norske skuespillere har gitt stemme til fuglene. Filmfestivalen presenterer filmen slik:

"Richard tror han er en stork. Det er bare ett problem. Han er en spurv. 
Den foreldreløse spurven Richard vokser opp i en storkefamilie, og tror derfor at han er en av dem. Når storkene trekker sørover til Afrika om høsten, må de forlate Richard. En liten spurv vil ikke overleve den lange reisen. Men Richard er en modig fyr og sammen med ugla Olga (hennes usynlige venn Oleg) og den discosyngende undulaten Kiki, haiker de gjennom Europa med båt, buss og tog, på jakt etter Richards familie."


Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix


Før visningen fikk Kronprinsessen møte stemmen bak "hovedspurven", den unge skuespilleren Oskar Fjeldstad-Bergheim. Det var mye liv i salen under visningen, og de 600 barna - og Kronprinsessen - tok filmen godt i mot. Det var en film med både humor og viktige budskap, sa Kronprinsesse Mette-Marit i samtale med pressen etter visningen.

Bransjemøter

Det er ikke bare filmvisninger som skjer de neste dagene. Festivalen som fokuserer på filmer for barn i alderen 6-13 år, har også blitt en viktig møteplass for bransjen - en viktig arena for alle som jobber med film for barn og unge. Det blir også holdt ulike workshops for skoleelever, manuskonkurranser og seminarer for bransjen.

Programmet består av langfilm, kortfilm og dokumentar. Festivalen har et særlig fokus på kvalitetsfilm fra hele verden som normalt ikke finner veien til det norske kinolerretet. 

Hele programmet er tilgjengelig på Barnefilmfestivalens egne nettsider.

 

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook