Hopp til hovedinnhold

Delte ut pris til Norges beste ungdomsbedrift

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen delte ut EM-billett og førstepris til ungdomsbedriften Birdsavers UB i dag. I sommer skal de unge skaperne fra Trondheim representere Norge med en løsning som skal hindre at fugler dør i vindmøller.

05.05.2017

Vinnerne fikk hard konkurranse om tittelen Norges beste ungdomsbedrift fra blant andre ungdomsbedrifter bak en eksklusiv østerssaus basert på stillehavsøsters, en 100 prosent resirkulerbar tannbørste og et silikonbånd som hindrer deg i å miste dine Apple Airpods.

– Det syder og bobler i oppstarts-Norge. Det stopper ikke med dere, og jeg er kjempeimponert over alt dere har fått til, sa Kronprins Haakon under utdelingen på Lillestrøm.

Vil spare fuglelivet

Birdsavers har utviklet UV-reflekterende klistremerker tilpasset vindmølleblader. Målet er å få løsningen installert på vindmølleparkene på Fosen som kommer til å bli Europas største vindmølleanlegg når alt står ferdig i 2020. 278 vindmøller skal settes opp totalt.

Ungdomsbedriften ønsker å redusere motstandene mot vindkraft ved å spare fuglelivet. På veien har de fått nyttige innspill fra Statkraft, Norsk vindkraftforening og Enova.

Flinke ungdomsbedrifter

Ungdomsbedrift er et program som gjennomføres i videregående skoler, og bedriftene som deltar på norgesmesterskapet har gått til topps i sine fylker. Vinneren av den gjeveste prisen, Norges beste ungdomsbedrift 2017, representerer Norge i europamesterskapet i Brussel sommer.

Gjennom skoleåret etablerer og driver elevene sin egen bedrift – med virkelige produkter, penger, leverandører og kunder.

20 år med Ungt Entreprenørskap

I år fyller Ungt Entreprenørskap 20 år. Siden oppstarten i 1997 har hele 192 000 elever i videregående opplæring fått erfaring med en ungdomsbedrift. I tjue år har Ungt Entreprenørskap også vært en brobygger mellom skole og næringsliv. For mange elever som er med, er ungdomsbedriften deres første møte med arbeidslivet. Tusenvis av mennesker fra arbeids- og næringsliv engasjerer seg hvert år på ulike måter i Ungt Entreprenørskaps aktiviteter i skolen. På denne måten får bedriftene møte neste generasjon medarbeidere og elevene får bryne seg på framtidige oppgaver.

At arbeidet gir gevinst, fikk Kronprinsen selv oppleve da han besøkte ulike ungdomsbedrifter på utstillingsområdet før prisutdelingen. De siste årene har Kronprinsen deltatt på flere av arrangementene til Ungt Entreprenørskap.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook