Hopp til hovedinnhold

Med Munch mot skogen

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen var til stede ved åpningen av utstillingen «Mot skogen – Knausgård om Munch» på Munch-museet i Oslo fredag ettermiddag.

06.05.2017

Utstillingen er forfatteren Karl Ove Knausgård debut som kurator for en kunstutstilling. Gjennom sitt valg av verk utforsker Knausgård Edvard Munchs bredde som kunstner – hans skaperglede og villskap­ – og Knausgård har vært opptatt av å trekke frem verk som er mindre kjent.

En nytt blikk på Munch

Tanken bak Munchmuseets invitasjon til Knausgård var ønsket om et annerledes, nytt og friskt blikk, eller lys, på Munchs kunstnerskap. Utstillingen viser den spesielle evnen Knausgård har til å gå inn i det kunst dypest sett dreier seg om og dens mulighet til å skildre det ordløse. Selv beskriver han det slik:

«Jeg ville vise ukjente bilder, ut i fra forestillingen om at man da kunne se Munch som for første gang, som det han var, en maler som aldri falt til ro, og som aldri stivnet.»

Kronprinsparet ble ønsket velkommen av direktør Stein Ola Henriksen da de kom til Munchmuseet. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Utstillingen er delt opp i fire «kapitler» og utstillingens hoveddeler fremstår som en reise fra det lyse og harmoniske, gjennom det mørke og kaotiske, og tilbake til en kontrollerbar virkelighet.

Kilde: Munchmuseet

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook