Hopp til hovedinnhold

Middag for rollemodeller i næringslivet

I morgen deles næringslivets fredspris – Oslo Business for Peace Award – ut i Oslo Rådhus. I kveld møtte Kronprinsparet årets vinnere og tidligere vinnere til middag på Skaugum.

15.05.2017

Til stede på middagen var også næringslivsledere fra inn- og utland og sentrale aktører i den norske stiftelsen Business for Peace.

Næringslivet som problemløsere

Den årlige samlingen i Business for Peace samler mellom 150 til 200 deltakere som er opptatt av bærekraftige løsninger for framtiden og næringslivet som problemløsere.

Konferansen startet tidligere i dag med en gjesteforelesning av Adam Grant som er professor ved Wharton Business School og forfatter av bestselgeren «Originals».

I år markerer toppmøtet at det er 30 år siden Brundtlandkommisjonen ga ut rapporten «Vår felles framtid» på oppdrag for FN. Temaet for i år er derfor «Brundtland +30: Banebrytende ideer for sikring av den globale økonomien». Leder av kommisjonen og tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland var også til stede ved middagen. Hun holder hovedtalen under prisutdelingen i morgen.

 

Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland er hovedtaler under årets prisutdeling. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix

 

Fire immigranter

Prisen Oslo Business for Peace Award deles ut til fire personer som «på hver sin måte har bidratt med en ekstraordinær innsats for å skape en bedre verden». Felles for årets prisvinnere er at de alle er immigranter eller barn av immigranter.

Vinnerne:

  • Durreen Shahnaz mottar prisen for sitt arbeid med å legge til rette for investeringer i virksomheter med et sosialt formål. Hennes arbeid i Impact Investment Exchange (IIX), verdens første børs dedikert til denne typen selskaper, har hatt en positiv innvirkning på 10 millioner liv siden den ble grunnlagt i 2009.
  • Dr. Harley Seyedin er en iransk innvandrer til USA, som har brukt livet sitt på å bygge et multinasjonalt selskap for strøm- og lavkarbon infrastruktur, med stor suksess i Kina og Sørøst-Asia. Han har bodd mer enn 20 år i Kina og har i de siste ni årene innehatt stillingen som president i American Chamber of Commerce i Sør-Kina.
  • Murad Al-Katib sønn av tyrkiske innvandrere til Canada, mottar prisen for sitt entreprenørskap innen bærekraftig landbruk og har bidratt til matforsyninger for millioner av flyktningfamilier i den syriske krisen.
  • Elon Musk mottar prisen for sitt lederskap i transformasjonen av bilindustrien. Gjennom selskapet Tesla, har han klart å bidra til å løse et av verdens mest krevende og komplekse problemer. Batteriteknologien i Tesla har nylig blitt kombinert med nyvinninger innen solenergi, fra Musk sitt selskap SolarCity, som er USAs nest største leverandør av solcellesystemer.

(Kilde: Business for Peace Foundation)

 

En uavhengig komité bestående av fem nobelprisvinnere i fred og økonomi har valgt ut årets vinnere av prisen.

Utdelingen av prisen er det Oslos byrådsleder Raymond Johansen og Business for Peace-grunnlegger Per Saxegaard som står for.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook