Hopp til hovedinnhold

2000 på flerkulturell friluftsfest

H.K.H. Kronprins Haakon åpnet flerkulturell friluftsfest på Sognsvann i dag. Interessen er stor, og antall påmeldte er doblet fra i fjor.

23.05.2017

Det er andre året som friluftsorganisasjonene i Osloregionen arrangerer friluftsfest ved det populære turområdet i Oslo. Målgruppen er mottaksklasser og voksenopplæringsklasser i Oslo og Akershus.

Bålkos, padling og snekring i solskinnet

På og rundt vannet fikk deltakerne en innføring i en viktig del av den norske identiteten – nemlig friluftsliv.

Elevene fikk muligheten til å padle kano, gå natursti, steke pinnebrød, lage smoothie på sykkel og balansere på tau. Sola skinte, og det luktet bål og kaffe. Lyden av snekring bar bud om full aktivitet på plankehyttebyggingen.


Mohammed Aluo (12) lager smoothie på sykkel. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Dagen startet med at varaordfører Khamshajiny Gunaratnam ønsket deltakerne velkommen til Oslo som hun beskrev med ordene «the blue, the green and the city in between». Å bo nærme vannet og skogen gir mange turmuligheter, bruk dem, sa hun og lot oppfordringen også gå til seg selv.

Kronprinsen åpnet arrangementet ved å sage over en pinne med en tursag. Deretter var det felles morgengymnastikk.

Kronprins Haakon fikk en omvising på festivalområdet og fikk selv prøve seg på å bygge hytte.

Inkludering via friluftslivet

Friluftsliv er en møteplass, bidrar til bedre helse og gir mennesker gode og morsomme opplevelser. Organisasjonene bak friluftsfesten er opptatt av å inkludere via friluftslivet og vise mangfoldet av muligheter og tilbud.


Flerkulturell friluftsfest samlet dobbelt så mange deltakere i år som i fjor. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Flerkulturell friluftsfest arrangeres av Oslo og Omland Friluftsråd i samarbeid med Skiforeningen, Friluftsliv i Gamle Oslo (FRIGO), Norsk Organisasjon for Terrengsykling, Besøkssenter våtmark Oslo, DNT Oslo og Omegn, Det norske Skogselskap, Oslofjorden Friluftsråd, Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening, Norges Jeger- og Fiskerforbund, FNF Oslo, FNF Akershus, Bymiljøetaten i Oslo kommune, elever fra Natur videregående skole og mottaksklasser ved Marienlyst skole.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook