Hopp til hovedinnhold

Festspillutstillingen 2017

Hennes Majestet Dronning Sonja var til stede da årets Festspillutstilling åpnet i Bergen Kunsthall. Den anerkjente billedkunstneren Jan Groth er årets Festspillutstiller 

25.05.2017

Hvert år løfter Festspillutstillingen fram en norsk samtidskunstner. Jan Groth hadde sitt internasjonale gjennombrudd i 1972 og 1973, da hans monumentale gobeliner og tegninger ble vist i New York og Chicago. Siden har han inntatt en plass blant Norges fremste og mest anerkjente samtidskunstnere. Verk av Groth er blant annet å finne på Tate Gallery i London, Museum of Modern Art i New York, Guggenheim Museum, Whitney Museum og Metropolitan Museum i New York.

Også nye verk

Under Festspillutstillingen vises helt nye verk laget spesielt for denne utstillingen, sammen med tidligere arbeider fra en Groths lange karriere. Det er særlig tegning og skulptur som er viet oppmerksomhet denne gangen. Groth var selv til stede under åpningen i dag, og var med da Dronningen fikk en omvisning i utstillingen.

– Et av de mest spennende aspektene ved Festspillutstillingen er måten vi jobber sammen med kunstneren for å lage nye arbeider, og en utstilling spesielt komponert med tanke på utstillingsrommene i Bergen, sier Martin Clark til fib.no. Clark har kuratert utstillingen sammen med Steinar Sekkingstad.

Den årlige utstillingen i Bergen Kunsthall har befestet seg som en av Norges viktigste separatutstillinger. 

Kilde fib.no

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook