Hopp til hovedinnhold

Første Barnas Stasjon i Oslo

Kronprinsparet åpnet i ettermiddag Barnas Stasjon på Sagene i Oslo. I hjemmekoselige lokaler tilbyr Blå Kors en møteplass for sårbare barnefamilier som trenger noe støtte og hjelp.

29.05.2017

Før Kronprinsesse Mette-Marit og Kronprins Haakon foretok den offisielle snorklippingen, fortalte en ung pappa om hva Blå Kors og Barnas Stasjon har betydd for han og sønnen.

På Barnas Stasjon i Trondheim har de gjennom flere år fått hjelp og veiledning, mat og aktivitetstilbud.

– Hadde det ikke vært for Barnas Stasjon, hadde jeg ikke hatt kontakt med sønnen min i dag, og trolig ville jeg heller ikke vært i live, fortalte han til Kronprinsparet, Oslos varaordfører Khamshajiny Gunaratnam og de andre som var til stede under den offisielle åpningen.

I seks byer

Barnas Stasjon er et tiltak for familier som er i en sårbar livssituasjon grunnet rus, psykiske helseproblemer eller fattigdom. Minst et barn er i alderen 0 til 8 år. Tilbudet er også til gravide. Ofte har ikke de som kommer så store problemer at de fanges opp av barnevernet. Det er foreldre som ønsker endring for seg og barna.

På stasjonen blir de møtt av miljøterapeuter, psykologer og frivillige.

Den første Barnas Stasjon ble etablert i Fredrikstad i 2006. Blå Kors driver også stasjoner i byene Trondheim, Hamar, Kristiansand og Drammen. Barnas Stasjon i Bydel Sagene og Bydel Alna er de første stasjonene i Oslo.

Kronprinsparet åpner Barnas Stasjon i Oslo. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

 

Under åpningen i dag holdt bydelsleder i Sagene, Helge Stoltenberg, en liten tale på vegne av de tre samarbeidsbydelene – Sagene, Grünerløkka og Alna.

Stor barnefattigdom

Barnas helse, utvikling og velferd står i sentrum. I Oslo er barnefattigdommen stor. Barnas Stasjon kan bidra med alt fra de store til de små tingene – fra ferietilbud, hjelp til aktiviteter og en liten bursdagsgave når det trengs.

Barnas Stasjon eies og drives av Blå Kors. Tilbudet er gratis og finansieres gjennom Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, kommune eller bydel og gaver fra privatpersoner og næringsliv.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook