Hopp til hovedinnhold

Seilas for barnevernsbarn

Lions Club og Ung Norge arrangerer en båttur fra Oslo til Bergen for å sette søkelyset på barn og ungdom med barnevernsbakgrunn. Hans Majestet Kongen ble med de unge på første etappe.

03.06.2017

Det startet i Lohavna ved Sørenga i Oslo, hvor Ung Norges PopUp-senter slått seg til for sommeren. Her får barn og unge muligheten til å bli med på ulike aktiviteter, mange med båt og sjøliv i sentrum. De kan for eksempel bli med Elias-båten på tur, eller kanskje fiskebåten Fjordgutt. 

Kongen fikk se og høre om de mange aktivitetene her i dag.. Lions er også engasjert i "De glemte barna": Et prosjekt for syriske flyktningebarn, som gir disse barna trygghet og muligheter for utdanning og framtid. 

På tokt langs norskekysten

Så var det tid for å gå ombord i LS Nøtterøy.

Turen fra Lohavna og over til Bygdøy er den første lille etappen på en lengre reise langs kysten fra Oslo til Bergen. Seilasen skal sette lys på barn og unge med barnevernserfaring. Noen av barna var med på dagens tur - og ungdom utgjør deler av mannskapet som skal seile skuta.

I natt var noen av dem ute på fjorden og trålet med Fjordgutt. De fanget kongreker som Kong Harald fikk servert i dag. Skuta tok seg en sving utom øyene i indre Oslofjord før den satte kursen mot Bygdøy.

Førerhundvalper på Bygdøy

En stor del av Lions innsats er til beste for blinde og svaksynte. Organisasjonen er engasjert i en rekke prosjekter for etablering av øyeklinikker, utdanning av helsepersonell og forebygging av øyesykdom. 

I Norge startet Lionsklubber landets første førerhundskole i 1966. Kong Harald fikk hilse på årets valpekull da han kom i land på Bygdøy i dag. Blant et yrende folkeliv hadde de kommende førerhundene hadde tatt oppstilling sammen med trenere og eiere.
 

Kong Harald fikk hilse på Marit Træen og Phillip Sannum (t.v.), som har trent opp hennes hund. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Lions førerhundskole og mobilitetssenter leverer omlag 12 hunder i året og driver eget oppdrett av valper og samtreningskurs med virksomhet over hele landet. Over 500 hunder til hygge og fantastisk nytte har det blitt.

Lions Club feirer 100-årsjubileum i år og hadde stor markering 17. juni. Kong Harald er organisasjonens beskytter.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook