Hopp til hovedinnhold

Kong Olav Vs kreftforskningspris 2017

Hans Majestet Kongen delte i dag ut Kong Olavs kreftforskningspris til professor Per Ottar Seglen for hans fremragende forskningsinnsats gjennom en årrekke.

06.06.2017

Kongen overrakte prisen til Professor Per Ottar Seglen ved Universitetet i Oslo på vegne av Kreftforeningen. Seglen er i dag forsker ved Centre for Molecular Medicine Norway (NCMM) ved Universitetet i Oslo. Han får prisen for sin banebrytende innsats innen kreftforskning.  

Utmerket seg gjennom flere år med forskning

Seglen har forsket på autofagi og dens rolle i kreftutvikling. Autofagi er cellens eget system for søppelsortering og resirkuleringer, og sørger for at cellen holdes i balanse og at cellens farlige avfall blir fjernet for å hindre blant annet kreftutvikling. 

Kreftforskningsprisen deles ut av Kreftforeningen til forskere som har utmerket seg gjennom flere års innsats for et bedre liv for svært mange mennesker.
– Prisen er en vitenskapelig anerkjennelse for fremragende forskning og verdsettes svært høyt blant våre kreftforskere, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen

Prisen er på 1 million kroner.

Kan gi nye medisiner

I en uttalelse til Kreftforeningen peker prisvinneren på viktigheten av grunnforskning:

- Jeg ser prisen som en viktig anerkjennelse av den store betydningen av medisinsk grunnforskning. Grunnleggende kunnskap om en viktig vekstregulerende prosess som autofagi vil forhåpentligvis kunne gi oss nye kreftmedisiner som stopper kreftcellevekst, sier Seglen. - Mitt forskningsarbeid er i hovedsak utført ved Institutt for Kreftforskning på Radiumhospitalet, der jeg har hatt gode arbeidsvilkår, dyktige medarbeidere og generøs støtte fra Kreftforeningen gjennom alle år.

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook