Hopp til hovedinnhold

Karius og Baktus på Oscarshall

Kommende helg er det tanntrollene som inntar Oscarshall. Riksteatret viser Thorbjørn Egners Karius og Baktus på Kavalérscenen 16. og 17. juni.

12.06.2017

Åtte av våre fremste kulturinstitusjoner har gitt nær 40 forestillinger med skuespill, sang, musikk og dans i anledning Kongeparets 80-årsdager. Riksteatret valgte ut den kjente og kjære barneforestillingen som sitt bidrag til kultursommeren på Oscarshall.

Ikke gjør som morra di sier!

Thorbjørn Egners barneklassiker er en del av vår moderne kulturarv, og historien om de to rampete tanntrollene lever i beste velgående. Fortellingen dukket opp i 1946, til fryd for mange, og til skrekk og advarsel for de som slurvet med tannpussen.


Karius og Baktus på Kavalérscenen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Skremselspropaganda eller ei, Karius og Baktus har i over 70 år vist at den har livets rett, ikke minst takket være Thorbjørn Egners rike bokillustrasjoner, NRK-hørespill og Ivo Caprinos velkjente dukkefilm.

"En forestilling hvor alle de yngste får gjenkjennelsen, og vi voksne underholdes" VG (terningkast 5)

Billetter

Billetter fås hos Ticketmaster

Det er totalt fire forestillinger:

  • Fredag 16. juni klokken 17.00
  • Fredag 16. juni klokken 18.30
  • Lørdag 17. juni klokken 12.00
  • Lørdag 17. juni klokken 14.00


Pris: 175,- for voksne / 100,- for barn

Varighet: 40 minutter

På scenen finner vi Linda Tørklep, Christine Stoesen og Jan Huse.
Musikere er Ket Iren Lødemel, Kay Hartvigsen og Maria Tøndel Edvardsen.

Enkleste atkomst til Oscarshall er med 30-bussen til stoppet Bygdø Kongsgård eller Norsk Folkemuseum. Stikkveien som leder ut til Oscarshall ligger midt mellom de to stoppestedene.

Scenen

Karius og Baktus spiller forestillingen på "Kavalérscenen" - en liten utescene i tilknytning til den såkalte "Kavalérbygningen" på Oscarshall. 

Utescenen ligger ved den såkalte Kavalérbygningen på Oscarshall. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff.

Om været er ustadig, strekker vi seil over scenen til beskyttelse mot eventuelle regndråper.

Fullt program

Alle de nær 40 forestillingene som utgjør "Sommer på kulturslottet Oscarshall" er å finne som arrangement på Oscarshalls Facebookside. Der finner du oversikt over forestillinger som står igjen til en hver tid:

Omgivelsene

Konserten spilles i spisesalen på lystslottet Oscarshall, som ligger på Bygdøy utenfor Oslo. Det lille slottet sto ferdig i 1852, på oppdrag av Kong Oscar I og hans dronning, Joséphine. Et viktig mål med byggingen var å støtte opp om norsk kunst og kunsthåndverk, og i dag framstår lystslottet som et monument over norsk kunst og kunstindustri på midten av 1800-tallet. 


Kavalérscenen ligger i parken omkring Lystslottet Oscarshall. Foto: Jan Haug, Det kongelige slott.


Mot dette bakteppet er det spesielt hyggelig å invitere til Sommer på kulturslottet. Oscarshall er også åpent for oppvisninger i sommersesongen.

Giverne

Det er altså åtte av våre fremste kulturinstitusjoner som står bak programmet i sommer: Det Norske Teatret, Bergens Filharmoniske Orkester, Riksteatret, Den norske Opera og Ballett, Den Nationale Scene i Bergen, Nationaltheatret, Det Samiske Nasjonsalteatret - Beaivvas og Oslo Filharmoniske Orkester.

 

 

Den 16. og 17. juni inntar tanntrollene Karius og Baktus Kavalérscenen på Oscarshall på Bygdøy.. Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff
Fakta

De kongelige samlinger på Facebook

Her finner du informasjon om kulturtilbudet på Det kongelige slott, på lystslottet Oscarshall og i Dronning Sonja KunstStall: Omvisninger, utstillinger, foredrag eller scenekunst. Denne siden gir en samlet over tilbudet, uavhengig av hvor det skjer.

I tillegg poster vi smakebiter fra den store mengden kunst, fotografier, dekketøy, sølv, møbler og gjenstander som befinner seg i De kongelige samlinger.

Fakta

Oscarshall på Facebook

Oscarshall har sin egen side på Facebook. Her finner du informasjon om lystslottet, omvisninger, konserter, utstillinger og andre arrangementer.

Siden kan passe for den som er interessert i arkitektur, kunst, kultur og historie. 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook