Hopp til hovedinnhold

I Peer Gynts rike

I dag sto Nord-Fron for tur på Kongeparets jubileumsreise i Hedmark og Oppland. Deres Majesteter Kongen og Dronningen fikk et musikalsk møte med Peer Gynt ved Rondablikk.

12.06.2017

Det hele gikk for seg på Høgfjellsscena på Kvamsfjellet. Her inviterte kommunen til friluftskonsert i naturskjønne omgivelser ved Rondane - åpen for alle som ønsket å ta del i feiringen av Kongeparets 80-årsdager. 

"Slått over slott seg bygger" 

Med programmet "Slått over slott seg bygger" peker arrangøren på Gudbrandsdalen som karakterisert av storslått natur og storslått kultur – både i fortid og nåtid. Ved å kombinere natur, tradisjon og historie med nåtid, oppstår unike opplevelser og omgivelser. 


Kongeparet ankom Høgfjellsscena med dølahest og vogn. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix.

Kongeparet fikk oppleve en forestilling bygget over et møte mellom Ibsens Peer Gynt og jegeren og friluftsmannen Peer Gynt, som bodde i disse traktene. Det ble i første rekke et musikalsk møte, men den "klassiske" Peer avla også et besøk i form av far og sønn - Jakob og Nils Ole Oftebro.


To generasjoner Oftebro spiller Peer Gynt i årets oppsetning. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix.

De to blad Oftebro har rollen som Peer Gynt i årets oppsetting av skuespillet på Gålå. I kveld framførte de "løkmonologen" sammen for Kongen og Dronningen. 

"Slått over slott seg bygger" 

Med programmet "Slått over slott seg bygger" ville arrangøren løfte fram Gudbrandsdalens kombinasjon av storslått natur og storslått kultur – både i fortid og nåtid. Ved å kombinere natur, tradisjon og historie med nåtid, oppstår unike opplevelser og omgivelser. Som i tilfellet med den kjente Peer Gynt-oppsetningen her på Gålå.


Det ble huldredans og trollskap også på Kvamsfjellet. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix.

Hagefest på Maihaugen

I morgen holder Kongeparet hagefest på Maihaugen i Lillehammer. Flere hundre gjester, de aller fleste fra Hedmark og Oppland, er invitert.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook