Hopp til hovedinnhold

Dronningen på nordisk kunstbiennale

Hennes Majestet Dronningen tok del i åpningen av Momentumbiennalen i Moss i dag. Den nordiske kunstbiennalen arrangeres for niende gang i disse dager.

17.06.2017

Punkt Ø er fylkesgalleri for Østfold og driver de to utstillingsarenaene Galleri F15 og Momentum Kunsthall som er hovedarenaer for Momentumbiennalen. Dronningen hadde i dag gleden av å besøke dem begge i forbindelse med åpningen av den niende utgaven av biennalen.

Møter med det fremmede

Turen gikk først til Galleri F15 som er lokalisert på vakre Jeløy. Her fikk Dronningen en omvisning, blant annet i følge med kulturminister Linda Hofstad Helleland. Momentum 9 tar utgangspunkt i begrepet fremmedgjøring og viser spennende samtidskunst fra en rekke kunstnere med ulike bakgrunner.


Dronningen fikk en omvisning i årets Momentum - den niende i rekken. Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff

 
Kuratorenes beskrivelse av bieannelen forteller at den tar opp dagsaktuelle tema knyttet til kulturelle og geografiske grenser, biopolitikk og sosial ulikhet. Arbeidene på biennalen taler til den lokale konteksten i Moss, forgrener seg videre og tar initiativ til å delta i bredere diskusjoner. Momentumbiennalen er kjent for å være en av de viktigste mønstringene for samtidskunst i Norden.

Videre til Momentum kunsthall

Etter omvisningen gikk turen videre til Momentum kunsthall for å bli ennå bedre kjent med årets utstillinger. Programmet startet på utsiden av kunsthallen hvor kulturministeren holdt åpningstalen og flere artister underholdt fra scenen. Under den påfølgende omvisningen kunne Dronning Sonja stifte bekjentskap med mye spennende samtidskunst. Her var flere installasjoner og skulpturer, men også performancekunst.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook