Hopp til hovedinnhold

Ballett møter breakdance på Oscarshall

Denne uken danser Kings Wings og Nasjonalballetten UNG scener fra Romeo og Julie på kulturslottet. Opplevelsen starter med båttur fra Operaen til bryggen på Oscarshall.

20.06.2017

Det er åtte forstillinger fra onsdag 21. juni til lørdag 24. juni - og alle er så godt som utsolgt. 

I romantiske omgivelser i parken og lystslottet vil publikum få møte Romeo og Julie, Montagues og Capulets. De vil bli guidet gjennom storslåtte omgivelser i og rundt slottet, til forførende musikk og vakker dans.

Ballett og breakdance - Romeo og Julie. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff.

Forestillingen er en gave fra Den Norske Opera og Ballett i anledning Kongeparets 80-årsdager.

Jon Fosses "Vinter"

Neste sett med forestillinger på Oscarshall er Jon Fosses "Vinter - en vandreforestilling i regi av Den Nationale Scene i Bergen. 

En forretningsmann treffer en full kvinne på en benk utenfor hotellet sitt. Han overrasker seg selv når han tar henne med opp på rommet. Små tilfeldigheter kan utløse store skred. I "Vinter" skildrer Jon Fosse lengselen etter, og redselen for, å la seg rive med.

Det spilles fire forestillinger 29. og 30. juni. Den første forestillingen er utsolgt, men det er stadig mulig å få billetter til de tre siste. 

Billetter

Billetter til forestillingene på Oscarshall er tilgjengelige gjennom Ticketmaster.no, med unntak av til Romeo og Julie, som selges av Den norske opera og billett. Her er det bare restplasser igjen.

Omgivelsene

Forestillingen spilles i og omkring lystslottet Oscarshall, som ligger på Bygdøy utenfor Oslo. Det lille slottet sto ferdig i 1852, på oppdrag av Kong Oscar I og hans dronning, Joséphine. Et viktig mål med byggingen var å støtte opp om norsk kunst og kunsthåndverk, og i dag framstår lystslottet som et monument over norsk kunst og kunstindustri på midten av 1800-tallet. 


Kavalérscenen ligger i parken omkring Lystslottet Oscarshall. Foto: Jan Haug, Det kongelige slott.Kavalérscenen ligger i parken omkring Lystslottet Oscarshall. Foto: Jan Haug, Det kongelige slott.


Mot dette bakteppet er det spesielt hyggelig å invitere til Sommer på kulturslottet. Oscarshall er også åpent for oppvisninger i sommersesongen.

 

Fakta

Oscarshall på Facebook

Oscarshall har sin egen side på Facebook. Her finner du informasjon om lystslottet, omvisninger, konserter, utstillinger og andre arrangementer.

Siden kan passe for den som er interessert i arkitektur, kunst, kultur og historie. 

Fakta

De kongelige samlinger på Facebook

Her finner du informasjon om kulturtilbudet på Det kongelige slott, på lystslottet Oscarshall og i Dronning Sonja KunstStall: Omvisninger, utstillinger, foredrag eller scenekunst. Denne siden gir en samlet over tilbudet, uavhengig av hvor det skjer.

I tillegg poster vi smakebiter fra den store mengden kunst, fotografier, dekketøy, sølv, møbler og gjenstander som befinner seg i De kongelige samlinger.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook