Hopp til hovedinnhold

Døves kulturdager

Denne helgen arrangeres Døves kulturdager for 50. gang, og fyller Bergen med et mangfoldig kulturelt og faglig program. Prinsesse Märtha Louise besøkte festivalen i dag.

25.08.2017

Artister fra hele Norden, USA, Canada, England, Skottland, Tsjekkia, Tyskland og Singapore deltar over fire dager.

Teater på tegnspråk

Prinsesse Märtha Louise så Teater Manus forestilling «Jonas og Kroppen» i Teaterkjelleren på Den Nationale Scene i dag. Teater Manu holder til i Oslo, men er hele Norges tegnspråkteater og turnerer ofte. Barneforestillingen «Jonas og Kroppen» er skrevet spesielt for tegnspråkteater av Trond Viggo Torgersen- Stykket handler om Jonas på 9 år som blir syk, og publikum får bli med på en dramatisk reise gjennom kroppen hans.

Prinsessen besøkte også studioet til Supervisuell, et filmproduksjonsselskap som har spesialisert seg på tegnspråkproduksjon, og NAV Billedtolktjeneste som muliggjør samtale mellom døve og hørende over telefon.

Prinsessen besøker Supervisuell, som streamer direkte fra kulturdagene. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Supervisuell streamet direkte fra kulturfestivalen i dag, inklusive et intervju med Prinsessen. 

Åpningsforestilling i kveld

I kveld er Prinsessen til stede under noe som tegner til å bli en storslått åpningsforestilling på Den Nationale Scene i regi av vertskapet, Bergens Døvesenter. Åpningsprogrammet er breddfullt talentfulle barn og unge, av tegnspråksang, dans, pantomime, film, klovneshow og trylleshow – for å nevne noe. 

Norges Døveforbund arbeider for å styrke norsk tegnspråks stilling på alle områder i samfunnet. Målet for organisasjonens virksomhet er å oppnå full deltakelse og likestilling i samfunnet for døve og hørselshemmede

Prinsesse Märtha Louise er Norges Døveforbunds beskytter.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook