Hopp til hovedinnhold

Nationaltheatret på Oscarshall

Torsdag er det barneforestilling med kjente skikkelser fra Hakkebakkeskogen og Reisen til julestjernen. Anne Marit Jacobsen, Lise Fjeldstad og Håvard Gimse inntar scenen fredag.

28.08.2017

Åtte av våre fremste kulturinstitusjoner har gitt nær 40 forestillinger med skuespill, sang, musikk og dans i anledning Kongeparets 80-årsdager. Nå har turen kommet til Nationaltheatrets bidrag, og det består av tre ulike forestillinger:

Barnas teater 

Når Nationaltheatret flytter inn på utescenen på Oscarshall er det med kjente karakterer fra flere ulike forestillinger. Her kan du oppleve hvordan man egentlig lager en teaterforestilling: Hva må et spennende teaterstykke inneholde? Og hva skjer om kjente og kjære skikkelser fra forestillinger som Reisen til julestjernen og Dyrene i Hakkebakkeskogen møtes på en og samme teaterscene?
Det blir sang, dans, teaterlek og musikk – og ikke minst en stor dose teatermagi og teatermoro. 

Det holdes to forestillinger:

 • Torsdag 31. august klokken 17.00 (utsolgt)
 • Torsdag 31. august klokken 18.30

 • Passer for barn fra 5 - 8 år.
 • Varighet: 45 minutter
 • Spilles utendørs på Kavalerscenen
 • Pris: 50,- og 100,- + billettavgift
 • Billetter fås hos Ticketmaster

Som et lett regn av lys 

"Som et lett regn av lys" er variasjoner rundt Jon Fosses lyrikk, prosa og dramatikk. Akkompagnert av Benedicte Maurseth framfører Anne Marit Jacobsen utdrag blant annet fra forestillingen "Morgon og kveld", "Gnostiske essays" samt dikt i utvalg. I skrivende stund er det fremdeles noen billetter igjen.

 • Fredag 1. september klokken 18.00
 • Med Anne Marit Jacobsen og Benedicte Maurseth
 • Varighet: 75 minutter
 • Pris: 200,- + billettavgift
 • Billetter fås hos Ticketmaster

 Kjærlighet 

Den andre forestillingen denne kvelden er "Kjærlighet", som allerede er utsolgt. Lise Fjeldstad og Håvard Gimse har satt sammen en lyrisk kjærlighetsbukett som gave til Kongeparet: "En fiol fra Vinje, en hestehov fra Hagerup, en rose fra Hamsun, en lilje fra Bull..." Det ligger an til en variert og vakker forestilling med dikt og klavér for de heldige som har sikret seg billetter. 

 

Skuespillerne Lise Fjeldstad og Anne Marit Jacobsen har hver sin forestilling på Oscarshall Her er de sammen på presselansering i vår. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Omgivelsene

Forsetillingene spilles på lystslottet Oscarshall, som ligger på Bygdøy utenfor Oslo. Det lille slottet sto ferdig i 1852, på oppdrag av Kong Oscar I og hans dronning, Joséphine. Et viktig mål med byggingen var å støtte opp om norsk kunst og kunsthåndverk, og i dag framstår lystslottet som et monument over norsk kunst og kunstindustri på midten av 1800-tallet. 


Barneforestillingen holdes på Kavalérscenen - en intim utescene utenfor Kavalérbygningen i parken på Oscarshall. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff

Mot dette bakteppet er det spesielt hyggelig å invitere til Sommer på kulturslottet. Oscarshall er også åpent for oppvisninger i sommersesongen.

Atkomst

Enkleste atkomst til Oscarshall er med 30-bussen til stoppet Bygdø Kongsgård eller Norsk Folkemuseum. Stikkveien som leder ut til Oscarshall ligger midt mellom de to stoppestedene.

Giverne

Det er altså åtte av våre fremste kulturinstitusjoner som står bak programmet i sommer: Det Norske Teatret, Bergens Filharmoniske Orkester, Riksteatret, Den norske Opera og Ballett, Den Nationale Scene i Bergen, Nationaltheatret, Det Samiske Nasjonsalteatret - Beaivvas og Oslo Filharmoniske Orkester.

Fakta

Oscarshall på Facebook

Oscarshall har sin egen side på Facebook. Her finner du informasjon om lystslottet, omvisninger, konserter, utstillinger og andre arrangementer.

Siden kan passe for den som er interessert i arkitektur, kunst, kultur og historie. 

Fakta

De kongelige samlinger på Facebook

Her finner du informasjon om kulturtilbudet på Det kongelige slott, på lystslottet Oscarshall og i Dronning Sonja KunstStall: Omvisninger, utstillinger, foredrag eller scenekunst. Denne siden gir en samlet over tilbudet, uavhengig av hvor det skjer.

I tillegg poster vi smakebiter fra den store mengden kunst, fotografier, dekketøy, sølv, møbler og gjenstander som befinner seg i De kongelige samlinger.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook