Hopp til hovedinnhold

Nyhetsformidler i 150 år

Kronprinsparet var blant gratulantene da Norsk Telegrambyrå (NTB) feiret jubileum i ettermiddag. Landets største leverandør av innhold til norske medier fyller 150 år.

31.08.2017

Sjefredaktør og administrerende direktør Mads Yngve Storvik og styreleder Jon Espen Lohne tok i mot da Deres Kongelige Høyheter Kronprinsregenten og Kronprinsessen ankom Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) sammen med Oslos ordfører, Marianne Borgen.

Scanpix har vært en del av NTB siden 2011. I dag hadde de pyntet lokalet med pappfigurer av noen av sine motiver. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix


1. september 1867 leverte NTB sitt første nyhetstelegram. I dag er de landets største leverandør av innhold til norske medier og en bærebjelke i norsk presse. Sammen med NTB scanpix er de en uvurderlig leverandør av bilder og artikler, som ikke minst de mange lokal- og regionalavisene over hele landet nyter godt av.

Mange på talerstolen

Det var mange som ønsket å gratulere jubilanten i dag. I tillegg til NTBs egne, Lohne og Storvik, kunne konferansier Anne Rimmen ønske både Norsk Presseforbunds Elin Floberghagen og kulturminister Linda Hofstad Helleland velkommen på talerstolen - før hun deltok i samtale med konferansier og roboten Pepper.

Alf R. Jacobsen leste høyt fra den nye jubileumsboken, Bare Egil bidro musikalsk, og det var både danseopptreden og trapesartisterier som en del av underholdningen.  

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook