Hopp til hovedinnhold

Tre kirkejubileer i Nome

Hennes Majestet Dronningen var i dag til stede ved markeringen av tre kirkejubileer ved Ulefoss. Holla kirkeruin og Romnes kirke er begge 800 år, mens Holla kirke feirer 150-årsjubileum.

24.09.2017

Jubileene ble markert med en festgudstjeneste i Holla kirke. Biskopen i Agder og Telemark, Stein Reinertsen ledsaget Dronning Sonja inn i den fullsatte kirken, som ble tatt i bruk i 1867. Det var også biskopen som holdt dagens preken.

Urframføring

Nome kommune har bestilt et eget verk spesielt til kirkejubileene. Det er komponert av Henrik Ødegaard, som har tatt utgangspunkt i salmen «Folkefrelsar, til oss kom». Verket ble framført for første gang under dagens gudstjeneste, av Con Vocale, strykekvartetten «Quartet on the corner» og sopransolist Cecilie Rønning.


Nye Holla kirke markerer 150 år. Ikke langt unna ligger ruinene av den gamle kirken, som nå er 800 år gammel. . Foto: Ernst Vikne (CC BY-SA 2.0 via Wikimedia )

Omvisning i Romnes kirke

Etter festgudstjenesten reiste Dronningen til 800 år gamle Romnes kirke. Kirken ble reddet fra rivning i 1862 og ble kjøpt av familien Aall som eide den fram til1986.

I dag er Romnes en av våre best bevarte middelalderkirker, og med prekestol og altertavle i barokk fra 1700-tallet. Dronning Sonja fikk en orientering om kirkens historie og en omvisning på stedet.


Markeringen av kirkejubileene i Nome ble avsluttet jubileumslunsj på Holden gård ved Ulefoss.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook