Hopp til hovedinnhold

Heiet rytterne i mål

Kronprinsfamilien fikk se Peter Sagan vinne siste distanse i sykkel-VM i Bergen på målstreken i dag - brøkdelen av et sekund foran Alexander Kristoff i spennende innspurt.

24.09.2017

Bergen har vært fylt med tusenvis av sykkelfans fra hele verden de siste dagene. Over 100 000 var samlet i sentrum i dag - i tillegg til de mange som var dratt ut for å heie fram deltakerne langs traseen fra Øygarden, Sotra og inn. I dag var også Kronprinsfamilien på plass ved målgang.

 


Topp stemning langs traseen 

På VMs siste dag Kronprinsparet med seg barna ut i løypene for å kjenne på den gode stemningen i Bergen by. Tidlig på formiddagen var Kongeskipet på plass i Vågen. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var invitert med ut i løypa av presidenten i UCI, David Lappartient og den norske sykkelpresidenten Harald Tidemann.
 

Alexander Kristoff, fulgt av Edvald Boasson Hagen, Amund Grøndahl Jansen, Odd Christian Eiking og Daniel Hoelgaard under dagens fellesstart. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Langs traseen fikk Kronprins Haakon gjennomgang av sykkel-VM og møte folk som hadde tatt oppstilling ute i løypene. En av dem var tidligere proffsyklist og verdensmester Thor Hushovd. Sammen så de rytterne passere i godt driv oppover Laksebakken.

Hushovd og Kronprinsen heier fram deltakerne på VMs siste dag. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix.

Senere på dagen dro også Kronprinsessen, Prinsesse Ingrid Alexandra og Prins Sverre Magnus ut langs løypa. De kunne konstatere stor stemning, et vell av flagg og stor entusiasme. Bergenhar fått mye skryt for stort oppmøte og høyt engasjement under hele arrangementet.


Kronprinsessen og Prinsesse Ingrid Alexandra i Bergen i dag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff var godt med da feltet la ut på den siste runden, men Boasson Hagen måtte gi slipp under stigningene 10-15 kilometer fra mål.

Målgang

Kronprinsfamilien tok plass på tribunen på Festplassen før målgang. Der heiet alle av full hals da rytterne kom inn mot mål etter 276,5 kilometer og godt over seks timer i sadelen.

Kristoff ledet i en fantastisk spurt inn mot mål, men til slutt var det storfavoritten Peter Sagan fra Slovakia som stakk av med seieren i herrenes fellesstart. Kronprinsen fikk også gleden av å dele ut blomster til medaljevinnerne. Australias Michael Matthews tok bronsen. Seieren gjør Peter Sagan historisk, med tre VM-titler på rad.

Peter Sagan for Slovakia hylles etter å ha tatt sin tredje VM seier. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

 

Norges sølvvinner, Alexander Kristoff i målområdet etter fellesstarten. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix


Kronprins Haakon hadde gleden av å overrekke blomster til de tre medaljevinnerne under medaljeseremonien rett etter målgang.

Etter ni intense dager er sykkel-VM i Bergen over.


Kronprinsfamilien forlater sykkel-VM etter medaljeseremonien. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Neste år er det Innsbruck i Østerrike sin tur til å arrangere verdensmesterskapet. Det kan ligge an til mange utfordrende klatreetapper omkring alpebyen.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook