Hopp til hovedinnhold

Epleslang på Stovner

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen deltok i eplehøstingen sammen med prosjektet Lif Laga på Stovner i Oslo i dag. Frukt som ellers ville gått til spille blir eplesaft til inntekt for Redd Barna.

28.09.2017

Plukkingen foregår på Stovner og Høybråten, der velvillige huseiere gir bort epler fra hagene sine til prosjektet. Eplene som plukkes blir til eplesaften "Líf Laga", og alt overskudd av salget går til Redd Barna og deres arbeid for mindreårige flyktninger i Norge.

Årets Líf Laga-produksjon vil bli lansert i bydelen på FN-dagen.

Hageepler fra beste Oslo Øst

Prosjektet ble startet av ungdom fra Stovner i fjor, som så et potensial i de mange eplene som ikke ble høstet av hageeierne i Groruddalen. Ungdommen inviterte ungdom på Hvalstad asylmottak i Asker ut på lovlig epleslang i bydelen sin, og resultatet ble 2 000 flasker "DUGG", som var prosjektets navn da.


Eplene skal bli eplesaft til inntekt for Redd Barna. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Líf Laga

Prosjektet handler om enneskers livskraft og retten til å leve gode liv sammen med andre! Epleprosjektet generer vennskap og samhold. Det skaper verdier og får deltakerne til å føle at de er med på å skape noe godt for samfunnet sammen med andre. Líf laga ønsker å gi unge mennesker som nettopp har kommet til Norge en god start på sitt nye liv. Navnet stammer fra norrønt er satt sammen av ordene Líf og Laga som betyr "Livets rett".


I fjor ble det 2 000 flasker eplesaft. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Kilde: Stovnerungdom.no/liflaga

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook