Hopp til hovedinnhold

Kronprinsfamilien følger EM i surfing

EM i surfing - Eurosurf 2017 - går av stabelen i disse dager. Kronprinsfamilien er på plass på Jæren og Borestranda for å følge konkurransene.

07.10.2017

Det er første gang i historien at EM i surfing arrangeres i Skandinavia. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen er en av mange som har jobbet for å få til et vellykket arrangement. Han har vært med i hovedkomiteen for Eurosurf 2017. I dag startet mesterskapet. 

Sport i vekst

Surfesporten er i medvind både internasjonalt og her hjemme. Når OL i Tokyo går av stabelen i 2020 blir det med surfing som OL-gren. Nesten 100 av Europas beste surfere, fra elleve ulike land, har funnet veien til Borestranda i Klepp kommune på Jæren.

Det ble en fin dag på stranda for Kronprinsen, som allerede i dag morges fikk en omvisning på området sammen med primus motor Tore Kramer, presidenten i Norsk Surfklubb.


Kronprinsfamilien er på Borestranda for å følge EM i surfing. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Kronprinsen fikk også mulighet til å møte flere av de norske deltagerne før de skulle i vannet å konkurrere. Om formiddagen fikk han også følge av Kronprinsessen, Prinsesse Ingrid Alexandra og Prins Sverre Magnus. Sammen fulgte de konkurransen på stranden og heiet de norske utøverne frem.

 Offisiell åpning i kveld

I kveld foregår også den offisielle åpningen i konserthuset i Stavanger. Etter en parade med alle deltagerne vil Kronprinsen være den som ønsker gjestene velkommen til åpningen. Deretter fortsetter kvelden med ulike talere, underholdning og konsert.

Det er et mål at EM i surfing skal være med å sette Norge ennå tydeligere på surfe-kartet internasjonalt. Vi har mange gode strender for surfing i Norge, med spektakulær natur og vakkert, klart vann. Flere av deltagerne lot seg imponere av den vakre naturen på Jæren i dag. EM varer frem til 16. oktober.

Surfet også selv

I en pause fra konkurransene i dag fikk Kronprinsen og barna også tid til å surfe litt selv. Surfing er en en aktivitet Kronprinsfamilien er glad i. I forbindelse med EM i surfing har vi i dag også frigjort bilder av Kronprinsfamilien fra en surfetur de hadde til Hoddevik på Stadt forrige måned. Bildene kan du se om du følger pekeren i lenkelisten.

 

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook