Hopp til hovedinnhold

Bygg Reis Deg!

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede ved åpningen av byggenæringens store samling «Bygg Reis Deg» på Norges Varemesse i Lillestrøm i dag.

18.10.2017

- Byggenæringen er Norges største fastlandsnæring og i år vil vi belyse utfordringer knyttet til økt samspill, bruk av digitale verktøy, økende urbanisering og hvordan vi alle kan bidra til en mer bærekraftig byggenæring, sier administrerende direktør Gunnar Glavin Nybø.

Kronprins Haakon ble vist rundt på messen og kom i prat med flere av utstillerne.


I samtale med deltakere i årets Rørlegger-NM. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

 

Bruk av digitale verktøy er en av utfordringene som bransjen ønsker å belyse. Under omvisningen fikk Kronprinsen møte rørleggere som konkurrerer i Rørlegger-NM, innovative utstillere og det nye aktivitetsområdet Digital der han vil fikk se hvordan digitale verktøy og arbeidsmetoder blir tatt i bruk i den praktiske hverdagen.

Digitale verktøy kommer for fullt i byggebransjen, og brukes blant annet i 3D-planlegging av nye veier. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Innovasjonspris

Byggenæringens Innovasjonspris gikk til bedriften HeatWork og deres produkt CliWi. CliWi gjør det mulig å redusere klimautslippene fra byggeplassen ved å ta i bruk væskebåren varme. 


Produktet CliWi fra HeatWork ble vinnerne av Byggeindustriens Innovasjonspris. Foto: Stine Østby

I juryens begrunnelse heter det:

"Byggenæringens Innovasjonspris 2017 gikk til en aktør som har jobbet innovativt for å møte morgendagens krav til en grønnere og smartere byggenæring. Vinneren har utviklet en unik kompetanse innen sitt fagfelt og har muligheter for bred anvendelse i flere bruksområder. De representerer mangfoldet i norsk byggenæring og fremstår som en god representant for norsk kvalitet og design. Vinnerens produkt bidrar til en fossil- og utslippsfri byggeplass med betydelig økonomiske og miljømessige gevinster"

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook