Hopp til hovedinnhold

Åpnet nytt logistikkbygg

Med kapasitet på 20 000 pakker i timen. På størrelse med ti fotballbaner. I dag kunne Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpne Posten og Brings nye logistikkbygg på Alnabru. 

19.10.2017

Tredve millioner pakker i året er det nye bygget på Alnabru i Oslo dimensjonert for. Netthandelen er i stor vekst, og med dette er Posten Norge klar for å møte fortsatt økning i årene som kommer. Senteret er Norges største i sitt slag, og selve hjertet i Postens logistikknettverk. Her håndteres pakker, varer og gods for privatpersoner og bedrifter over hele landet. 1 100 medarbeidere i Posten og Bring har arbeidsplassen sin her.

Positivt for miljøet

Logistikksenteret er en samlokalisering av Posten og Brings tidligere terminaler på Karihaugen og Skårer. Plasseringen sentralt i Oslo, samlokaliseringen av flere funksjoner og nærheten til jernbanens godsterminal gir svært positive miljøeffekter. 

- Ved å samlokalisere virksomhetene, unngår vi interntrafikk mellom våre egne terminaler og vi kan samkjøre pakker og gods ut til kundene, forklarte konsernsjef Tone Wille i sin tale i dag. - På denne måten reduserer vi trafikkbelastningen i Oslo-området med 10 000 færre kjørte kilometer hver eneste dag. Og de samlede utslippene fra veitrafikken i Oslo-regionen reduseres med 4 200 tonn CO2 i året, tilsvarende 0,5 % av totale utslipp.

Nærheten til jernbanens godsterminal vil gjøre det mulig å overføre enda mer av dagens tungtransport fra vei til jernbane. 

Testet elektrisk kjøretøy

Posten har lenge vært langt framme hva gjelder bruk av elektriske kjøretøy. 


Kronprins Haakon fikk prøve et av kjøretøyene som blir benyttet av postombærere over hele landet. Foto: Liv Anette Luaene, Det kongelige hoff

Under dagens åpning fikk Kronprins Haakon selv anledning til å prøve et av kjøretøyene postbudene over hele Norge benytter. 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook