Hopp til hovedinnhold

Nytt i skulpturparken

I dag kunne Hennes Kongelige Høyhet Prinsessen avduke to nye skulpturer av og for barn i Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark. 

19.10.2017

Som en integrert del av Slottsparken ligger Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark. Alle skulpturene som får plass her er tegnet av barn, og så har håndverkere bygget selve skulpturene. 

Skulpturene blir til gjennom tegnekonkurranse blant barn i 5. og 6. klasse i alle landsdeler. Våre tre nordligste fylker var først ute. Nå var turen kommet til Trøndelag, Oppland og Hedmark.

Både Prinsessen selv, Hennes Majestet Dronningen og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var til stede ved avdukingen i Slottsparken i dag. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

"Ansiktsløs mann" og "Roggbif"

Etter trommevirvel og fanfare avduket Prinsessen først «Ansiktsløs mann», som er støpt i bronse. Denne skulpturen er formgitt av Evald Møller Johansen som er elev i 5. klasse ved Lilleby skole i Trondheim.

Evald Møller Johansen har formgitt "Ansiktsløs mann". Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Deretter kom turen til "Roggbif", som er formgitt av Emilie Forsmo Bratberg og Kaisa Øksdahl i felleskap og utført i pulverlakkert aluminium De to er elever i 6. klasse ved Slåstad skole i Sør-Odal kommune i Hedmark.

Skulpturen "Roggbif" har navn etter forbokstaven på alle fargene i regnbuen. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Etter avdukingen var de tre formgiverne og deres foresatte invitert inn på Slottet, der det ble servert kakao og noe å bite i.

En egen skulpturpark for barn 

Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark ble etablert i anledning Kongeparets 25-årsjubileum i 2016, og åpnet av Hans Majestet Kongen. I talen sin den gangen sa Kong Harald dette om de første skulpturene: - De er her for dere, de er til å ta på og leke med, og ikke bare til pynt.  

De er her for dere, de er til å ta på og leke med, og ikke bare til pynt.  

I dag kunne Kronprinsesse Mette-Marit konstatere at barna har tatt Kongen på ordet. 
De to første skulpturene som ble avduket var «Geometrisk rev» og «Kanin i trøbbel». Mange barn som besøker Slottsparken har stor glede av disse figurene og bruker dem i leken sin. Det synes vi er veldig hyggelig.

Fra barnas første møte med "Kanin i trøbbel" under åpningen av Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark, 2016. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff

Mang en barnehage har lagt turen om disse skulpturene - klatret på kaninen og ridd på reven. Vi håper de nye skulpturene blir tatt imot på samme vis.

Skulpturparken er en gave fra Sparebankstiftelsen DNB.

 

Fakta

Slottsparken på Facebook

Slottsparken har sin egen side på Facebook. Her finner du bilder av parken gjennom årstidene, innblikk i parkens historie, informasjon om nye planer og pågående arbeider.

Siden passer for alle som er glad i Slottsparken - eller interessert i hvordan en slik stor bypark drives.

Kuleløk (Allium) i Dronningparken, Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook