Hopp til hovedinnhold

Foredrag i KunstStallen

Fagdirektør Ulf Holmene og forfatter Tor Bomann Larsen holder foredrag i Dronning Sonja KunstStall 31. oktober og 14. november 2017. 

24.10.2017

Ulf Holmene, fagdirektør hos Riksantikvaren, er første mann ut - 31 oktober:

Stallbygningen og det nye kongehuset

Unionsoppløsningen og et nytt, norsk kongehus fikk store konsekvenser - også for Slottets gamle stallbygning. Stallen var for liten, manglet viktige funksjoner og var i ganske dårlig stand. Nå flyttet en ny kongefamilie inn på Slottet - med en dronning som hadde et lidenskapelig forhold til ridning og hestehold. Engelskfødte Dronning Maud ønsket en oppgradering av stallen etter mønster fra stallene ved Buckingham Palace. 

Ulf Holmene har arbeidet hos Riksantikvaren siden 1988. Som Riksantikvarens representant har han arbeidet med de kongelige eiendommer i statlig eie siden slutten av 1990-tallet. Han har skrevet en rekke fagartikler om kulturminnevern, arkitektur og kulturhistorie.

Tidspunkt: 31. oktober klokken 18.30 - 19.30
Pris: 150 kroner + billettavgift (25,-)

Billetter fås hos Ticketmaster

Konstitusjonens hestekrefter

Forfatter Tor Bomann-Larsen holder foredrag om den konstitusjonelle bruken av kongelige kjøretøy etter unionsoppløsningen i 1905. Fra bruken av ekvipasjer og fram til de første bilene. 

Bomann-Larsen har utgitt mer enn 20 bøker innen en rekke genre, blant annet biografier, essays og tegneserier. De senere årene har han arbeidet med dobbeltbiografien "Haakon & Maud" som hittil har utkommet i syv bind. Han har mottatt Brageprisen, Cappelen-prisen og Fritt Ords Honnør for sitt forfatterskap.

Tidspunkt: 14. november klokken 18.30 - 19.15
Pris: 150 kroner + billettavgift (25,-)


Atkomst

Sted: Dronning Sonja KunstStall - inngang fra Parkveien.
Dørene åpnes omtrent klokken 18.00
Ledsager med gyldig ledsagerbevis går gratis inn.
Adkomst: Nærmeste holdeplass for buss og trikk er Solli Plass
 

 

Fakta

Arrangementer i KunstStallen 

Dronning Sonja KunstStall har sin egen side på Facebook. Her vil du finne nærmere informasjon om utstillinger og arrangementer i Dronning Sonja KunstStall.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook