Hopp til hovedinnhold

Kongen besøkte Rælingen og Enebakk

Hans Majestet Kong Harald besøkte kommunene Rælingen og Enebakk i Akershus i dag. Kong Harald ble møtt med fanfare fra Rælingen skolekorps da han ankom Løvenstad skole.

24.10.2017

Elevrådsleder Vanessa Bryn og elevrådsrepresentant Wilfred Brenna var Kongens vertskap for Kongen under besøket på Løvenstad. 

Vanessa og Wilfred viste Kongen omkring på skolen sin. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

De to orienterte Kongen om skolen og ledet Kongen rundt til forskjellige stasjoner der elevene var i full gang med forskjellige aktiviteter. Det var både sang, dans og fremføringer - alt knyttet opp mot FNs barnekonvensjon, siden det er selveste FN-dagen i dag. Barna tok for seg ulike artikler i konvensjonen, og belyste viktige tema som egen identitet, minoriteter, religionsfrihet, retten til utdanning og et godt helsetilbud. 

Barnehagebarn og den lokale speidergruppen var også med på aktivitetene. Barnehagebarna viste spesielt fram artikkel 31: alle barns rett til hvile, fritid og lek.

 

Skolens førsteklassinger hadde laget et vennskapsbånd som de ga til Kong Harald. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff


Etter skolebesøket inviterte bygdas ordfører Øivind Sand Kongen på lunsj på Svingenstua kafé ved Rælingen bygdetun. Seniorkoret hadde stilt seg opp på stabburstrappen og ønsket Kongen velkommen med vakker sang.

Unge og eldre i Enebakk

82 barnehagebarn ventet forventningsfulle på Kongen da han ankom Flateby barnehage i Enebakk i ettermiddag. Her markerte barna FN-dagen med sanger, brev og tegninger til Kongen med ønsker for fremtiden og alle verdens barn.

Fra barnehagen bar det rett til Ignagard eldresenter der leder Marit Brenna ønsket velkommen. Kongen fikk innblikk i kulturaktivitetene ved senteret gjennom innslag med "Seniorkoret" og "Seniordansen", som svingte seg på gulvene.

Avsluttet med kranselag

Kong Harald avsluttet kommunebesøket på kranselag. Det bygges ny skole i Ytre Enebakk, og Kongen fikk en omvisning i prosjektet. Det ga en liten forsmak på hvordan fremtidens skole blir for elevene i Ytre Enebakk. 

Fremtidens klasserom var et av temaene under omvisning på skolen. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook