Hopp til hovedinnhold

SIKT 2017

Årets SIKT - den femte i rekken - ble avsluttet i går kveld. Denne gangen var det Kristiansand som var vertskapsby for konferansen, som samler unge ledere og talent fra hele landet.

25.10.2017

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon er drivkraften bak SIKT. Målet er en relevant og morsom arena for nytenking og fordomsfri diskusjon på tvers av ulike sektorer. Så kommer da også de rundt 200 deltakerne til konferansen med helt ulike perspektiv. De kommer fra næringslivet, offentlig sektor, organisasjonsliv, kultur, idrett, media og akademia. Det er grobunn for gode diskusjoner og ulike blikk på felles problemstillinger.


Foto: Pål Bentdal

SIKT handler om faglig påfyll, men like viktig handler det om å utløse engasjement og å bli kjent med og lære av hverandre. Tidligere år har tema for samlingen vært framtidens utfordringer, innovasjon, ledelse og drivkraft. I år var temaet "Samspill".

Bli kjent

Det hele startet mandag ettermiddag, der målet nettopp var å bli kjent med andre deltakerne. Kronprins Haakon ga alle konkret oppdrag om å bli kjent med minimum fem nye personer. Og det skulle loggføres! Noen var allerede godt i gang etter å ha reist sammen til Kristiansand med NSB, som er en av SIKTs samarbeidspartnere.

I Kristiansand Dyrepark fikk deltakerne testet både lederegenskaper og samspill i gruppe. I lag på ti tok alle nemlig del i "SIKTlekene 2017" der det ble konkurrert i 12 ulike grener. Tross høljende regnvær og mørke, var humøret, engasjementet og innsatsen på topp. 

Fagdag

Neste dag ventet et tett program deltakerne. Siri Seljeseth var konferansier, og sørget for god stemning hele SIKT, og en mer humoristisk tone mellom hovedinnslagene.

Det var mange høydepunkt fra scenen. Her er noen av dem:

Birgit Skarstein, idrettsutøver og politiker, inspirerte salen med sin stahet og vilje til å fortsette livet som før etter at hun ble lam fra livet og ned.

Ola Rosling fra Gapminder ga alle en vekker med sin faktuelle beskrivelse av verden sett opp mot svar fra undersøkelser av oppfatningen blant ulike grupper i flere land. Verdensbildet vi får fra beskrivelser i media gjør oss mer pessimistiske.

Daniel Shapiro engasjerte med forhandlingsteknikk. Foto: Pål Bentdal

Daniel Shapiro holdt deltakerne engasjert i tre timer med innlegg og oppgaver i forhandlingsteknikk: konkrete og nyttige verktøy å ta med seg videre.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen intervjuet Schibsteds Torry Pedersen - tidligere journalist og redaktør i VG.

Kriminolog og likestillingsbyråkrat Nora Mehsen holdt et sterkt innlegg om det å være norsk, men ikke føle seg akseptert som det. 

Noen ganger trenger vi bare at det er noen andre som ser oss, før vi kan finne oss selv.

Nora Mehsen berørte alle med sitt innlegg på SIKT 2017. Foto: Pål Bentdal

- Vi trenger alle gode folk rundt oss som vi kan hente inspirasjon fra, sa Nora - som tør når vi ikke tør, og som heier på oss når vi våger å komme nærmere oss selv. (...) I dag står jeg på denne scenen, med arabernesen min og mere til, ikke bare uten å be om unnskyldning for den jeg er, men som en som omfavner den jeg er. Noen ganger trenger vi bare at det er noen andre som ser oss, før vi kan finne oss selv.

Du kan se hele Noras innlegg via lenkelisten.

Avsluttet på Kjevik

En lang og innholdsrik dag ble avsluttet på Kjevik lufthavn. Der var det dekket til SIKT-middag i flyhangaren. 

SIKT-middagen 2017 fant sted i flyhangaren på Kjevik. Foto: Trine Sand, Det kongelige hoff

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook