Hopp til hovedinnhold

"Texture" i Århus

Torsdag åpnet utstillingen "Texture" i Galerie MøllerWitt i Århus. Utstillingen viser grafiske verk av Hennes Majestet Dronningen og Magne Furuholmen, som begge var til stede ved åpningen.

03.11.2017

Siden utstillingen ble åpnet i Bergen i august for vel et år siden, er den blitt  vist i Trondheim,  Ålesund, Bodø, Steinberg og London. Nå var turen komme til Danmarks nest største by. Utstillingen i Århus vil vare til 25. november. 

Inntektene fra utstillingene går til Queen Sonja Print Award (QSPA).

Samarbeider for QSPA

De tre siste årene har Dronning Sonja og Magne Furuholmen samarbeidet om dette kunstneriske prosjektet til støtte for QSPA.

Dronningen er en ivrig fotograf og hovedvekten av hennes kunstneriske produksjon har natur og fotografi som utgangspunkt. I Magne Furuholmens grafikk er tekst og språk sentrale elementer.


Dronning Sonja under åpningen i Galerie MøllerWitt. Foto: Sven Gj Geruldsen, Det kongelige hoff

Samarbeidet mellom dem viser noen av de mange muligheter som trykkekunsten gir, med fotogravyr som fellesnevner for begge kunstnere. Begge kunstnere har et distinkt fokus på overflate og teksturer – detaljer i natur, detaljer i skulptur, forvandlet til nye teksturer gjennom trykkekunsten. Mange av arbeidene er dobbelt-signaturer, hvor kunstnerne har arbeidet tett og produsert arbeider som kombinerer elementer fra begges interessefelt.

 Utstillingen i Galerie MøllerWitt står til 25. november. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook