Hopp til hovedinnhold

Forsvarets minnedag 2017

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten la ned krans på Akershus Festning i Oslo da forsvarets minnedag ble markert i formiddag.

05.11.2017

Det er tradisjon at markeringen av Forsvarets minnedag finner sted første søndag i november hvert år. Dette er dagen for å hedre og minnes de som har mistet livet i Forsvarets tjeneste i og utenfor Norge.

Ved kransnedleggingsseremonien i Museumsgården på Akershus, holdt forsvarssjef, admiral Haakon Bruun-Hansen minnetalen. Stortingets President Olemic Thommesen og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, og sjef for Forsvarets operative hovedkvarter var også til stede.


Kronprins Haakon under seremonien på Akershus festning. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoffKronprins Haakon under seremonien på Akershus festning. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Etter å ha lagt ned krans, var Kronprinsregenten til stede ved en minnegudstjeneste i Fanehallen på Akershus. Under gudstjenesten tente Kronprins Haakon Forsvarets minnelys som ble etterfulgt av et minutts stillhet.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter