Hopp til hovedinnhold

Åpnet fotoutstilling

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet Helsingforskomiteens jubileumsutstilling i Oslo i dag. Det er komiteens 40-årsjubileum som markeres på denne måten.

20.11.2017

Mellom 20. november og 4. desember vil 14 europeiske menneskerettighetsforkjempere prege gatebildet i hovedstaden. Fotoutstillingen er montert på vestsiden av rådhuset, og markerer at det er 40 år siden Helsingforskomiteen ble grunnlagt.

Fokus på menneskerettigheter

Utstillingen som i dag ble åpnet av Kronprinsen er åpen og tilgjengelig for alle. På denne måten håper komiteen å sette fokus på menneskerettigheter, og gi publikum muligheten til å bli kjent med de 14 menneskene som er portrettert.

- Kom på utstillingen og bli inspirert av hva det er mulig å få til når vi står sammen mot urett, oppfordrer Bjørn Engesland, generalsekretær i Helsingforskomiteen på komiteen hjemmesider.

Før utstillingen fikk Kronprinsen også en omvisning i komiteens lokaler, der han fikk møte flere av de ansatte. Med Engesland i spissen fikk Kronprinsen også en orientering om komiteens arbeid.

Helsingforskomiteen 

Helsingforskomiteen er en ikke-statlig, non-profit organisasjon som arbeider for at menneskerettighetene skal respekteres og omsettes i praktisk handling. Dette gjøres gjennom overvåking, rapportering, undervisning og demokratistøtte. Den norske Helsingforskomité arbeider særlig overfor stater i Europa, Sentral-Asia og Nord-Amerika.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook