Hopp til hovedinnhold

Utdanning for likestilling og integrering

– Temaet opptar mange og meg personlig, sa Hennes Majestet Dronningen da hun åpnet MiRA-Senterets nasjonalkonferanse i dag.

23.11.2017

 – Utdannelse og deltakelse i yrkeslivet er avgjørende for en vellykket integrering, sa Dronning Sonja fra scenen på Håndverkeren i Oslo og la til:

– Når alle deltar med sin kunnskap, sine erfaringer og på sine premisser, kan vi skape et godt og mangfoldig samfunn sammen.

I salen satt over 100 konferansedeltakere klare til å høre innlegg og diskusjoner om utdanning og yrkesopplæring blant kvinner og unge jenter med minoritetsbakgrunn.

27 år av og for minoritetskvinner

Bak konferansen står ressurssenteret MiRA for kvinner med minoritetsbakgrunn som Dronningen er beskytter for.

«Arbeidsledighet blant kvinner med minoritetsbakgrunn er høyere enn blant befolkningen for øvrig,» skriver MiRA-Senteret i invitasjonen til konferansen.

Siden opprettelsen i 1989 har senteret jobbet for likestilling og integrering – og tema som kjønn og rasisme, vold mot kvinner, og skole og utdanning.

– Jeg er imponert over det arbeidet som Mira-senteret gjør etter å ha besøkt dere og sett hva dere har tatt på dere av oppgaver, sa Dronningen i sin åpningshilsen.

Unge jenter klarer seg bra

Etter et innlegg av Oslos ordfører Marianne Borgen holdt Fakhra Salimi, leder for MiRA-Senteret, en innledning om konferansen hvor hun skisserte opp noen utfordringer som et bakteppe til dagens konferanse.

  • Unge jenter med minoritetsbakgrunn utdanner seg til å bli leger, ingeniører og journalister, men vi har også utfordringer.
  • Fremmer utdanning mangfoldet i landet vårt?
  • Hvordan kan vi utvikle arbeidskompetanse hos minoritetskvinner for å fremme økonomisk selvstendighet?
  • Er voksenopplæringen tilrettelagt for innvandrer- og flyktningkvinners behov?


Konferansen fortsetter ut dagen med foredragsholdere fra inn- og utland.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook