Hopp til hovedinnhold

Jul i KunstStallen

I morgen, lørdag 2. desember, er julestemningen garantert i Dronning Sonja KunstStall. Stallen er pyntet til jul, og to av Kong Haakon og Dronning Mauds sleder har tatt plass i utstillingen.

01.12.2017

Temaet for utstillingen i Dronning Sonja KunstStall denne høsten og vinteren er hestehold og ekvipasjer, og viser blant annet syv flotte vogner etter Kong Haakon og Dronning Maud. De siste dagene har vi pyntet stallen til jul, men også lagt selve utstillingen om til vinterføre.

Kongelige sleder

På en av vognene er det lagt om fra hjul til meier. På samme måte som vi i dag går fra sommer- til vinterdekk, hadde også flere av vognene denne muligheten til å legge om etter føret. I tillegg er to av vognene erstattet av nydelige sleder som også var i bruk av Kong Haakon og Dronning Maud vinterstid. 


I februar 1909 fant "Vinteridrettsuken" sted i Kristiania. I sleden sitter Kong Haakon, Dronning Maud og de danske prinsene Christian og Harald som var på vinterferie i Norge. Foto: Dronning Mauds album, De kongelige samlinger

Denne samme sleden har vært vist fram tidligere, og det for hele verden. Siste gangen den var i bruk var nemlig under OL på Lillehammer i 1994.

Kongeparet ankommer åpningsseremonien under OL på Lillehammer i 1994. Foto: Terje Bringedal / VG / NTB scanpix

 
Vi fikk bistand fra Norsk folkemuseum i arbeidet med omleggingen til meier, og med å gi sledene en liten oppussing før de skulle stilles ut. 

Malerikonservator Niels Gerhard Johansen fra Norsk folkemuseum levner ingen "riper i lakken". Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff.


Julestemning i desember

Sammen med sledene har vi funnet fram kjørepelser og dombjeller, og pyntet hele KunstStallen til jul. 

Vi har endret åpningstidene litt i desember, og holder åpent tirsdag til søndag fra klokken 12.00 til klokken 18.00. Torsdager er det åpent til klokken 19.00. Siste åpningsdagen før jul blir 22. desember. 

Stallnissene er på plass. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff

 
Vi viderefører ordningen med faste orienteringer i utstillingen. De finner sted klokken 14.00 på hverdager og klokken 13.00 og 15.00 i helgen.

 

Fakta

Åpningstider 2020

Vi viser utstillingen" Slottet + Munch" fra 4. juli 2020 - 17. januar 2021.

  • Normalt åpent torsdag - søndag fra 11.00 til 16.00
  • Mandag - onsdag stengt

  • På grunn av koronasituasjonen og nye smittevernstiltak fra byrådet i Oslo, holder Dronning Sonja KunstStall stengt fra og med torsdag 12. november.


Avvikende åpningstider

Det hender vi må stenge på grunn av lukkede arrangementer. KunstStallen holder også stengt i perioden fra en utstilling tas ned og fram til en ny åpner. Endringer i åpningstidene finner du på Facebook og her på Kongehuset.no 

Orienteringer

De faste gruppeomvisningene i utstillingen utgår dessverre på grunn av smittevernhensyn.

Dronning Sonja KunstStall ligger i Parkveien 50. Foto: Nina Ilefeldt, Det kongelige hoff
Fakta

Billetter til KunstStallen

Billetter er tilgjengelig via Ticketmaster. Et lite utvalg er også tilgjengelig på stedet.

Billetter kjøpt via Ticketmaster som ikke kan benyttes på grunn av koronastenging refunderes ved henvendelse til ticketmaster.no.

Prisene er som følger:

  • Voksen: 120,-
  • Honnør/student: 100,-
  • Barn (6-17 år): 100,-

  • Barn under 6 år har gratis adgang
  • Ledsager for handikappede har gratis adgang

  • Når Slottet er åpent for publikum er det mulig å kjøpe en kombinasjonsbillett som omfatter både omvisning på Det kongelige slott og besøk i KunstStallen. Kombinasjonsbilletten er bare tilgjengelig i publikumssesongen på Slottet, og bare ved forhåndskjøp av billetter gjennom Ticketmaster. En kombinasjonsbillett koster 200,-
Dronning Sonja KunstStall. Foto: Øivind Möller Bakken, Det kongelige hoff

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook