Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet hos =Oslo

I dag besøkte Kronprinsparet både =Oslo og en av byens nye kaffebarer, =Kaffe. Kronprinsparet spiste frokost med selgerne i Skippergata. Kaffen tok de på kaffebaren i Akersgata.

11.12.2017

Hver morgen er det kø utenfor lokalene til stiftelsen =Oslo i Skippergata. Hit kommer selgerne av det kjente magasinet for å kjøpe sine eksemplarer som de senere selger videre til forbipasserende på gaten. Halvparten av salgsinntekten går til selger. På denne måten får de skaffet penger til å leve for på verdig vis. Tilbudet har eksistert i flere år og det er svært populært.

Folk er vennlige i julen

Før åpningstid i dag morges fikk Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen en orientering om tilbudet fra styreleder og noen av de ansatte. Klokken 09.00 åpnet utsalget og i dag var det Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit som åpnet dørene.

Lokalet i skippergata er også et sted hvor selgerne kan varme seg og få en matbit. Kronprinsessen bød på mat, mens Kronprinsen serverte kaffe. Når alle hadde forsynt seg fikk Kronprinsparet og selgerne en fin prat sammen. En av selgerne kunne fortelle Kronprinsessen at det er mange som kjøper juleutgaven av magasinet i desember. Og ikke minst at flere enn ellers er vennlige og slår av en liten prat.

God kaffe midt i sentrum

Etter besøket på =Oslo gikk turen videre til =Kaffe. Kaffebaren åpnet etter en stor oppussing i sommer og skal konkurrere og levere på nivå med alle andre kaffebarer i hovedstaden. Det eneste som skiller denne kaffebaren fra andre kaffebarer er at dem som jobber bak disken har en litt annen bakgrunn enn det som er mest vanlig. For baristaene på =Kaffe er mennesker som av ulike grunner er vanskeligstilte. Noen har levd et tøft liv og har kanskje aldri vært i fast arbeid. Men, det gis grundig opplæring i baristakunst før de får jobbe bak disken.

Hit kommer folk på farta som skal ha en kaffe i hånden, eller folk som vil sette seg ned med både en kopp kaffe og en matbit. Baristaene jobber 2-3 dager i uken på kaffebaren. I tillegg til baristaene er det også miljøarbeidere på jobb i lokalet til enhver tid.

Kaffen var god og kunne anbefales, erklærte Kronprinsparet etterpå. Dessuten var det et fint lokale med god stemning, mente Kronprinsesse Mette-Marit.

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook