Hopp til hovedinnhold

Nobels fredspriskonsert 2017

Norske og internasjonale artister tok del i den musikalske hyllesten til årets fredsprisvinner i kveld. Kronprinsparet var også til stede med Prinsesse Ingrid Alexandra og Prins Sverre Magnus.

11.12.2017

Årets utgave av Nobels fredspriskonsert var en 24. i rekken, i år til ære for ICAN som jobber for forbud mot atomvåpen. Over 10 000 menneske fylte Telenor Arena i kveld.

På plass var også et piano som er ett av totalt seks pianoer som overlevde atombombene over Hiroshima og Nagasaki 6. og 9. august 1945. Disse er kjent som «Hibaku pianoene».


Skuespilleren David Oyelowo var kveldens vert. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix

Zara Larsson åpnet konserten som første artist på scenen. Hun fikk følge av det norske stjerneskuddet Sigrid Raabe, Adam Douglas, DJ Matoma, Lukas Graham og barne-sirkustruppen Le Petit Cirque. Kringkastingsorkesteret akkompagnerte artistene.

Zara Larsson åpnet Nobels fredspriskonsert som første artist. Foto: Berit Roald / Lise Åserud, NTB scanpix

Le Petite Cirque under Nobels fredspriskonsert. Foto: Berit Roald / NTB scanpix


Mot slutten av konserten holdt ICANs leder Beatrice Fihn en appell.

- Vi er ICAN, sa Fihn. Jeg, dere, vi... Og vi kan få en slutt på atomvåpnene. Hun kom med en sterk oppfordring til alle land om å slutte seg til forbudet mot disse masseødeleggelsesvåpnene.


Beatrice Fihn holdt en appell, omkranset av andre medlemmer av ICAN. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

 

Til stede i kveld var også Setsuko Thurlow som har arbeidet mot atomvåpen hele sitt voksne liv, de siste årene som aktivist i ICAN. Da Thurlow var 13 år gammel overlevde hun atombomben over Hiroshima og hun rørte alle med sitt sterke vitnesbyrd under prisutdelingen i Oslo rådhus søndag.

 John Legend avsluttet konserten i kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook