Hopp til hovedinnhold

Lucia på Lørenskog

Lussekatter og korsang sto på programmet i dag. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen var invitert til julebesøk og Luciafeiring på Lørenskog Sykehjem. 

13.12.2017

Sykehjemmet er et såkalt syngende sykehjem og Kronprinsparet fikk også være med på dagens korøvelse.

Syngende sykehjem

På Lørenskog sykehjem har de fokus på sang. Hver uke er det korøvelse og flere ganger i året holder koret som har fått navnet «Kor Arti» konsert. I dag fikk Kronprinsparet være med på en liten øvelse med koret som består av pasienter, dagbrukere og frivillige.

Under oppvarmingen måtte alle opp med armene i været, marsjere og mye annet, og dagligstuen på sykehjemmet ble raskt fylt av latter. 


Kronprinsesse Mette-Marit deltar på korøvelsen med Arnfinn Gisleberg (t.v.) og Knut Nilsen (t.h.). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Lederen for koret fortalte at tilbudet var populært og at mange utenfra også gjerne ble med. Hun fortalte også at sang er godt for hukommelsen. Eldre som husker dårlig husker ofte sangtekster og det føles godt å synge. Hun fortalte at de til og med har pasienter som ikke lenger snakker noe særlig, men synger, gjør de - av full hals.  

Siden det snart er jul ble julesanger selvsagt en del av den lille konserten koret holdt i dag. Både "Du grønne glitrende tre" og "Deilig er jorden" sto på programmet. Etter konserten ble det også tid til å snakke sammen, om kor, julefeiring og livet på sykehjemmet.
Luciafeiring

Gleden ble også stor da 35 barn fra den lokale barnehagen gikk Lucia gjennom sykehjemmet.

Den lokale barnehagens Lucia var et populært innslag. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

 

Først i toget gikk to Luciaer: Sophie på 5,5 år og Gunnbjørg som var 100 år eldre, nemlig 105,5 år. På menyen sto det selvsagt lussekatter til glede for både kongelige, store og små.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook