Hopp til hovedinnhold

Julebesøk til Hovseterhjemmet

I formiddag var Hennes Majestet Dronning Sonja på førjulsbesøk til Hovseterhjemmet i Oslo. Der hygget de seg sammen i en travel førjulstid.

22.12.2017

Oslos ordfører Marianne Borgen, Vestre Akers bydelsleder Lars Asbjørn Hanssen og daglig leder Inger Johanne Walstad ønsket velkommen til et av Oslos nyeste og mest moderne aldres- og sykehjem.


Barn fra Vestjordet barnehage var med og ønsket Dronningen velkommen. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Etter mottakelsen i den åpne resepsjonen var Dronningen til stede ved den faste fredagsgudstjenesten for hjemmets beboere og brukere. Deretter fikk Dronningen en omvisning i velværeavdelingen der det tilbys frisør, fysioterapeut, ergoterapeut,  fotterapeut og trimrom. I tillegg har Hovseterhjemmet bibliotek og egen park.

Førjulsstund

Etter besøket i velværeavdelingen møtte Dronningen flere av Hovseterhjemmets beboere og ansatte, som var samlet til en hyggelig førjulsstund i en av de mange salongene som finnes på alders- og sykehjemmet.


Dronning Sonja fikk en ordentlig juleklem under besøket. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

 
Hovseterhjemmet holder til i et helt nytt bygg sentralt på Hovseter i Vestre Aker. Hver enhet inneholder tre fløyer med åtte beboerrom, kjøkken og stue. Fløyene er oppkalt etter kjente områder i bydelen som Holmenkollen, Bogstad og Oslofjorden. Alle beboerrom har eget bad med wc og dusj. Sykehjemmet har takterrasser og felleshager, hvor tre av hagene er tilknyttet skjermet enhet som ligger i 1. etasje. I tillegg så har de egen bar med utsikt over store deler av Oslo og indre Oslofjord.

Beboerne har også et bredt kulturprogram med faste aktiviteter i hver etasje, ulike gruppetilbud, samt konserter og det arrangeres turer ut. I september var blant annet 28 beboere fra Hovseterhjemmet blant de mange tusen som gledet seg over den årvisse kulturvandringen langs Akerselva, "Elvelangs i fakkellys".

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook