Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet på julelunsj

Kronprinsparet spiste julelunsj med brukere av Natthjemmet og Fattighuset på restaurant Egon på Storo i dag. Restauranten holdt åpent for å gi vanskeligstilte en hyggelig juleopplevelse.

24.12.2017

Over hundre gjester deltok på julaftenslunsjen. I tillegg til god og tradisjonsrik mat, var det julegaver til alle som deltok.

Etter maten gikk Kronprinsfamilien rundt og snakket med gjestene.

Ønsket å bidra

Restaurant Egon skulle normalt vært stengt i dag, men ledelse og ansatte ønsket å trå til på fridagen for å lage jul for brukere av Fattighuset og Natthjemmet. - Dette var noe de ansatte ønsket å bidra til, sa daglig leder Øystein Hoff, som er stolt av å ha slike ansatte.

De ønsket å lage en uforglemmelig jul for gjestene, og restauranten bidro med både mat og lokale. De øvrige butikkene på Storo-senteret bidro med gaver.

Kronprinsparet feirer jul med brukere av Natthjemmet og Fattighuset hos Egon på Storo Storsenter. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Fattighuset

Fattighuset jobber for å bedre tilværelsen til de som ikke har så mye i hverdagen. De deler ut mat og klær og annen støtte etter evne. De er en frivillig organisasjon som har som mål å hjelpe mennesker i en vanskelig situasjon. De ønsker også å hjelpe mennesker til å hjelpe seg selv. I tillegg til mat og klær, tilbyr de tilgang til PCer, fritidsaktiviteter, økonomisk bistand og mye annet.

Natthjemmet

Natthjemmet er Kirkens Bymisjons akutte overnattingstilbud til kvinner med tilhørighet i rus- og prostitusjonsmiljøet i Oslo. Natthjemmet holder åpent fra 21.00 til 12.00 alle dager. De tilbyr mat, vask av tøy, en ren seng, samtaler og hjelp til formidling til hjelpeapparatet hvis kvinnen ønsker det.

De tilbyr også enkel helsehjelp, og kvinnene som kommer dit trenger ingen henvisning. Natthjemmet har en bo-oppfølger som hjelper kvinner som skal flytte i egen bolig, og målet er å bidra til at kvinnene får større kontroll over sine egne liv.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook