Hopp til hovedinnhold

Delte ut prisen til Årets ildsjel

Den årlige idrettsgallaen gikk av stabelen i Hamar OL-amfi lørdag kveld. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen delte ut prisen til årets ildsjel.

06.01.2018

Publikum i salen og TV-seere over hele lander fulgte spent med da NRK sendte idrettsgallaen i kveld. Det vanket heder til både våre beste idrettsutøvere og ildsjelene som hver dag står på for idretts-Norge. 

Kveldens programledere var Helene Olafsen og Atle Pettersen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Ildsjeler lander over

Over hele landet er det tusenvis av mennesker som gjør en ekstra innsats for idretten - ildsjeler som gjør sitt aller beste for både klubber og utøvere år etter år. "Uten frivilligheten stopper Norge", er det mange som sier. Det gjelder ikke minst idretts-Norge.

Norges idrettsforbund mottar forslag til kandidater til ildsjelprisen fra hele landet. I 2018 kom det inn over 650 nominasjoner fra alle fylker. Det er de 19 idrettskretsene som sammen med idrettsforbundet plukker ut en kandidat fra hvert fylke. Årets ildsjel-jury plukker deretter ut fem finalister som kjemper om tittelen Årets ildsjel.

Foretok utdelingen

I år var det Kronprinsparet som sto for utdelingen. Under utdelingen takket Kronprins Haakon alle de som står på døgnet rundt for at utøvere i alle aldre og på alle nivåer skal få muligheten til å drive med det de liker aller best: idrett.

Årets ildsjel ble delt ut av Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit til Terje Våg. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Til sist var det Terje Våg fra Snåsa IL som stakk av med prisen. Terje Våg stiller opp for alle, heter det i omtalen av kandidaten. Om det er som trener, arrangør, funksjonær, vaktmester, sjåfør eller lagleder, spiller ingen rolle. Han har et brennende engasjement for flere idretter, men friidretten står hans hjerte nærmest. I 40 år har han jobbet med breddeidrett som trener og leder. 

Ildsjelen er valgt gjennom folkeavstemning og juryvurdering, der begge deler teller like mye.

Årets idrettsutøvere

Det ble delt ut en rekke priser denne kvelden.

Karsten Warholm er årets navn. Og det var ikke den eneste prisen han hentet hjem i kveld. Hekkeløperen, som vant 400 meter hekk under VM i London i august, ble også utropt til Årets mannlige utøver og i tillegg til å få utøvernes egen pris.


Karsten Warholm hentet hjem tre gjeve priser i kveld. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Årets forbilde er kapteinen på herrenes håndballag, strekspilleren Bjarte Myrhol. Han mottok prisen i Frankrike, der Håndballgutta tidligere i dag slo Danmark i oppladningen til EM i Kroatia, som starter 12. januar.


Marit Bjørgen mottok prisen som Årets kvinnelige utøver. Prisen ble delt ut av Birgit Skarstein og Tore Andrè Flo. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix 

Hedersprisen

Selve Hedersprisen ble delt ut av kulturminister Linda Hofstad Helleland. Æren tilfalt Egil Drillo Olsen. Under hans ledelse på 90-tallet vant det norske fotballaget over store fotballnasjoner, der ikke minst seieren over Brasil i 1998 ble norsk idrettshistorie.
 

 Idrettsgallaens hederspris deles ut av Linda Hofstad Helleland, vinneren ble Egil Olsen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook