Hopp til hovedinnhold

Talte til unge i sjømatnæringen

– Når vi representerer Norge i utlandet, står sjømat øverst på menyen, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon i sitt innlegg på konferansen YoungFish i Bergen i dag.

31.01.2018

Konferansen arrangeres for fjerde gang og samler 200 unge under 38 år. YoungFish er et nettverk for unge mennesker som jobber i og rettet mot sjømatnæringen.

– Bransjen er avhengig av å tiltrekke seg unge folk som ser muligheter og framtid i havbruk – og som evner å tenke nytt, sa Kronprinsen, som understrekte hvor viktig denne konferansen er for bransjens utvikling og framtid.

Viktig sjømatnasjon

Sjømatbransjen har alltid vært en viktig næring for Norge – og blir stadig viktigere i et bærekraftperspektiv. Forvaltningen av ressursene i havet er viktig for hele verden.

"Jeg er overbevist om at mye av løsningen på verdens økende mat- og energibehov er å finne i havet – om vi forvalter det klokt.

- Jeg er overbevist om at mye av løsningen på verdens økende mat- og energibehov er å finne i havet – om vi forvalter det klokt. Derfor representerer dere her på YoungFish et enormt mulighetsrom – både for Norge og for verden – langt inn i framtiden, sa Kronprins Haakon.

Trusler og muligheter i havet

Kronprinsen tok også opp truslene som havet står overfor, som overfiske, forurensing og forsøpling. Et bilde på tilstanden er hvalen som ble funnet utenfor norskekysten i fjor med buken full av plast.

– Det gjorde at vi våknet, sånn sett var det viktig.

Etter at Kronprinsen hadde holdt sitt innlegg, snakket Vegar Johansen fra SINTEF Ocean om muligheter for verdiskapning fra havet. Fredrik Myhre i WWF Verdens Naturfond holdt deretter et innlegg med tittelen «Det er bare ett hav: miljø og klima, trusler og muligheter».

Bak konferansen står organisasjonen YoungFish. Den ble etablert i 2014 og teller over 1500 medlemmer.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook