Hopp til hovedinnhold

Møtte musikkmiljøet i Bergen

Norsk musikk gjør det stort ute og hjemme. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon møtte i dag med representanter for musikklivet i Bergen.

31.01.2018

Kronprinsen har fulgt den norske musikkbransjen i flere år og norsk musikkeksport har vært tema for flere offisielle reiser til utlandet, deriblant til USA og Canada.

South by Southwest 

I mars reiser Kronprins Haakon til konferansen South by Southwest i Texas i USA. Det er en viktig internasjonal møteplass innen musikk, film og interaktive medier, og musikkmiljøet i Bergen er godt representert.

Under en arbeidslunsj på kulturarenaen USF Verftet møtte Kronprinsen med flere i musikkmiljøet som skal til Texas og snakket om hva de ønsker å oppnå med deltakelse på konferansen.


Hva vil vi ha ut av den norske deltakelsen under South by Southwest? Det var temaet under dagens bransjelunsj. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff Andre temaer for samtalen var internasjonalisering, musikkmiljøet i Bergen og betydningen av lokale arrangementer som Vill Vill Vest og låtskrivercampen Bergens Songs.

Åpent hus på USF Verftet

Music Norway og Brak, det regionale kompetansesenteret for musikk i Bergen, arrangerte Åpent hus på USF Verftet i dag under tittelen «Vi gjør deg eksportklar for 2018».

Det skjer mye spennende i musikkmiljøet i Bergen. På lunsjmøtet deltok blant annet managementet Made som styrer karrieren til Aurora og Sigrid fra Nordnes, Paperclip - musikkmanagement innen elektronika, VestNorsk jazzsenter og Vibbefanger 1 som har det nye stortalentet Fieh i stallen.

Musikere fra Griegakademiet spilte på Sardinen. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

I konsertlokalet Sardinen møtte Kronprinsen med representanter for jazzmiljøet som fortalte hvordan de jobber internasjonalt, mens studenter fra Griegakademiet sørget for tonefølge i form av improvisasjonjazz.

I Røkeriet snakket Kronprins Haakon nærmere med Made om deres internasjonale arbeid. Her var det unge Halie som sto for de musikalske innslagene med flere av sine egne låter.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook