Hopp til hovedinnhold

Tidenes beste norske OL-dag

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen avsluttet sitt besøk i OL-byen Pyeongchang i dag. Det ble en norsk jubeldag i Sør-Korea med tre gull, to sølv og en bronse.

15.02.2018

Dagen startet i alpinbakken hvor Aksel Svindal og Kjetil Jansrud sikret seg gull og sølv i utfor.

Før rennstart ble Kronprins Haakon utstyrt med ski og radio og fikk være med på besiktigelse av løypa sammen med de norske utøverne og trenerne.

Norsk medaljerush

Samtidig som Kronprinsen jublet over dobbeltseieren med Svindal og Jansrud i målområdet, fulgte Ragnhild Mowinckel opp med sølv i storslalåm. Det er Norges første kvinnelige alpinmedalje i OL siden 1936.

Kronprinsen fulgte deretter kvinnenes 10 km fristil hvor Ragnhild Haga tok gull og Marit Bjørgen tok delt bronse. Charlotte Kalla fra Sverige sikret seg sølvmedaljen.

Kronprins Haakon gratulerer Ragnhild Haga med gull på 10 km fristil. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix


Den norske jubeldagen ble avsluttet med gull til Johannes Thingnes Bø på skiskytternes 20-kilometer. Kronprinsen fulgte gulløpet fra tribuneplass. Norge har aldri hatt bedre medaljefangst i OL på én og samme dag.

Johannes Thingnes Bø avsluttet en norsk jubeldag med OL-gull på skiskyting 20 km for menn. Foto: Odd Martin Røed, Det kongelige hoff


Tidligere samme dag fikk Kronprins Haakon med seg store deler av åpningskampen til de norske ishockeygutta. Sverige vant til slutt kampen 4–0.

Møtte utøvere

Det har vært tre dager med fullt program for Kronprinsen i Pyeongchang.

I går besøkte Kronprinsen langrennsutøverne på hotellet hvor de bor. Pål Golberg utfordret Kronprinsen blant annet til en felles treningsøkt på en rulleskimølle.

Senere samme dag møtte Kronprinsen de norske snøbrettkjørerne. Han var til stede på tribunen under curlingkampen mellom Norge og Japan – og under kombinert hopp normalbakke og langrenn 10 km. Det ble også tid til et lite besøk, en god prat og en vaffel på Den norske sjømannskirken i OL-byen.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook