Hopp til hovedinnhold

Avsluttet på ekte argentinsk vis

Deres Majesteter Kongen og Dronningen avsluttet sitt statsbesøk til Argentina i dag. Det gjorde de på en estancia der de fikk oppleve argentinsk kultur i form av historie, dans, musikk og mat.

08.03.2018

Ranchen Estancia Villa María ligger landlig til utenfor Buenos Aires. Den ble bygget i 1927 i Tudor-stil, og drives i dag som hotell og rekreasjonssted. Kongen og Dronningen fikk se en oppvisning med gauchos - disse dyktige rytterne som har en slik unik posisjon i argentinsk tradisjon og bevissthet.


Kongeparet og Norges ambassadør til Argentina Jostein Leiro fikk se gauchoer vise sine kunster på Estancia Villa María. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kongeparet fikk også oppleve tango og latinsk musikk, mens det ble forberedt et tradisjonelt grillmåltid - en ekte asado - på store griller.

Nye flyruter

Før Kongeparet kom til ranchen var de til stede ved et arrangement på Ministro Pistarini internasjonale lufthavn, Ezeiza. Flyselskapet Norwegian er i ferd med å etablere seg i Argentina, og åpner nå en rekke innenlandsruter der i tillegg til en internasjonal flyvning mellom Buenos Aires og London. Ruten vil gjøre det lettere for nordmenn å reise til Argentina. 


Dronningen knyttet sammen bånd i Argentina og Norges farger som symbol på de nye forbindelsene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix


For å symbolisere den nye forbindelsen knøt Dronningen sammen to bånd i henholdsvis argentinske og norske farger.

Avslutter

I løpet av ettermiddagen (lokal tid) avslutter Kongeparet sitt besøk til Estancia Villa María - og sitt statsbesøk til Argentina - med et møte med norsk og utenlandsk presse ute på ranchen. Deretter blir det et ekte argentinsk måltid før Kongen og Dronningen setter kursen hjemover.

 

 

Fakta

Fakta om Argentina

Hovedstad: Buenos Aires
Største byer: Buenos Aires, Córdoba, Rosario

Størrelse: 2 780 400² (Norge: 385 186 km²)
Befolkning: ca 43,5 millioner
Språk: Spansk

Styresett: Republikk
Statsoverhode 2018: President Mauricio Macri 

Kong Olav avla statsbesøk til Argentina 18. - 21. september 1967

Forholdet mellom Norge og Argentina er godt, og forbindelsene på ulike områder er styrket de senere år, senest ved besøk av den norske utenriksministeren i 2016.

Det er økende interesse for næringssamarbeid og etablering av norske virksomheter i Argentina. 

Den argentinske eksporten til Norge består i stor grad av råvarer, herunder frukt og grønnsaker, vin, lær, mat og mineralolje. Norge eksporterer først og fremst kunstgjødsel og andre kjemiske produkter, maskiner og tekniske instrumenter. 

 

Kilde: UD

 

Argentinsk æresgarde bar norske og argentiske flagg under seremonien som innledet statsbesøket. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook