Hopp til hovedinnhold

Feiret Norges første medalje i Paralympics

Håkon Olsrud gikk inn til bronse på 20 km stående langrenn i dag. Prinsesse Märtha Louise avsluttet sitt besøk i Pyeongchang med en feiring for bronsevinneren.

12.03.2018

Håkon Olsrud tok til tårene etter løpet. I Sotsji ble han syk to dager før 20-kilometeren, derfor betydde dagens bronse ekstra mye.

I deltakerlandsbyen var det rigget i stand med en kakefest for å feire den første medaljen til en norsk utøver i Paralympics i Sør-Korea. Prinsessen tok del i feiringen sammen med norske utøvere, støtteapparat og ikke minst vinneren selv.

Norsk seier i rullestolcurling

Prinsesse Märtha Louise har også fulgt de norske utøverne på isen i dag. Norge tok sin første seier i rullestolcurling og vant 6-2 mot NPA (nøytrale paralympiske utøvere).

Det norske kjelkehockeylaget gikk på et 0-8-tap mot den store hockeynasjonen Canada. I morgen møter de Sverige.

Prinsessen møtte også 33 funksjonshemmede skolebarn fra Oseong skole.

Mottakelse for den norske troppen

32 utøvere fra Norge konkurrerer i Paralympics i Pyeongchang. I går deltok Prinsessen i en mottakelse for utøverne som den norske ambassaden i Seoul og Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité inviterte til.

I helgen har Prinsessen fulgt de norske utøverne i langrennssporet, på skiskytterarenaen og i alpinbakken. Det har vært strålende sol og god stemning på arenaen, selv om de norske medaljene har uteblitt.

Vilde Nilsen (17) imponerte med femteplass på 6 km skiskyting stående i sin Paralympics-debut. Foto: Anne Ragnhild Kroken, NIF


Lørdag delte Prinsesse Märtha Louise ut medaljene til pallen på kvinnenes skiskyting 6 km stående. NPA-utøverne Ekaterina Rumyantseva og Anna Milenina tok gull og sølv, mens Liudmyla Liashenko fra Ukraina sikret seg bronse.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook