Hopp til hovedinnhold

Norsk stafettseier i Holmenkollen

Hans Majestet Kongen og Prinsesse Astrid, fru Ferner fulgte skiskytterne i Holmenkollen i helgen – som endte med stafettseier til det norske herrelaget.

18.03.2018

Johannes Thingnes Bø gikk alene over målstreken, 50,3 sekunder foran Julian Eberhard som gikk sisteetappe for Østerrike. Russland kom på tredjeplass, 56,9 sekunder bak.

Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø gikk for Norge.

Tradisjonen tro hilste Kong Harald og Prinsesse Astrid på vinnerne av verdenscuprennene.

Darja Domratsjeva fra Hviterussland vant kvinnenes 10 km jaktstart tidligere på dagen, foran Anastasiya Kuzmina fra Sloavkia og Susan Dunklee fra USA.

Darja Domratsjeva vant jaktstarten i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kongen og Prinsessen var også på plass i Holmenkollen lørdag som ble en fransk jubeldag med seier til det franske laget på kvinnenes skiskytterstafett og seier til Martin Fourcade på mennenes 12,5 km jaktstart. På plassene bak fulgte Lukas Hofer fra Italia og Johannes Thingnes Bø.